DeFi Nieuws

Binance CEO voorspelt dat DeFi binnen 10 jaar groter zal worden dan CeFi

De CEO van ‘s werelds grootste cryptocurrency-beurs op basis van handelsvolume, Changpeng Zhao (of kortweg CZ), heeft in een interview met het YouTube-kanaal Bankless voorpeld dat gedecentraliseerde finance (DeFi) en gedecentraliseerde beursplatforms (DEX’s) binnen 5 tot 10 jaar hun gecentraliseerde tegenhangers zullen overtreffen. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat gedecentraliseerde beurzen over vijf of tien jaar groter zullen zijn dan gecentraliseerde beurzen… Ik zou zeggen dat over tien jaar DEXes [en] DeFi groter zullen zijn dan CeFi.”

Zhao zei ook dat hoewel hij gelooft dat gecentraliseerde cryptoprotocollen uiteindelijk zullen worden overtroffen door gedecentraliseerde, hij nog steeds gelooft in een toekomst waarin ze naast elkaar kunnen bestaan, aangezien veel mensen nog steeds de voorkeur geven aan de conventionele methoden om toegang te krijgen tot hun accounts. Hij gaf het onderstaande aan:

“Ik denk dat het lang zal duren voordat de gecentraliseerde beurzen naar nul gaan, maar ik denk dat het vijf [of] 10 jaar zal duren [voor] DeFi groter zal zijn dan gecentraliseerde, maar de gecentraliseerde zullen doorgaan nog vele decennia een rol spelen.

Ik denk omdat er nog steeds veel mensen zijn die veel comfortabeler zijn met het gebruik van een e-mail en wachtwoord. Als je de generatie van mijn ouders vraagt, zouden ze veel liever [e-mail en wachtwoord] gebruiken in plaats van een USB-stick te gebruiken om versleutelde back-ups te maken van hun privésleutels op een gedistribueerde manier…

Ik denk dat de technologie zal verbeteren tot een punt waarop de gedecentraliseerde dingen veel bruikbaarder zullen zijn. Het is eigenlijk gemakkelijker te gebruiken omdat u geen KYC [know-your-customer-regelgeving] hoeft te doen. U hoeft niet al deze zeer vervelende processen te doen. U kunt uw portemonnee zelf beheren.”

Wil je ook op de hoogte blijven van het laatste DeFi nieuws? Blijf op de hoogte via onze website

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN