Cash App lanceert Bitcoin-spaarfunctie voor gebruikers

De Cash App van Block Inc. heeft een nieuwe functie toegevoegd waarmee gebruikers hun kleingeld kunnen investeren in Bitcoin (BTC) en aandelen. Door deze nieuwe afrondingsfunctie van Cash App te gebruiken, zien gebruikers de waarde van hun aankopen naar boven afgerond op de dichtstbijzijnde dollar. Het kondigde als volgt aan:

“Introductie van Round-ups. Meld u aan om elk van uw Cash Card-aankopen af ​​te ronden op de dichtstbijzijnde dollar. Gebruik het wisselgeld om automatisch te beleggen in aandelen, ETF’s of Bitcoin wanneer u geld uitgeeft. Het is een zeer gemakkelijke manier om in de loop van de tijd te investeren.”

Het verschil tussen de werkelijke prijs en de afgeronde prijs wordt belegd in Bitcoin, aandelen of ETF’s. Een item dat bijvoorbeeld €9,50 kost, wordt afgerond op €10,- en de gebruiker ziet €0,50 naar de investering gaan die hij eerder heeft geselecteerd.

De functie zal beschikbaar zijn op Cash App’s Cash Card – een reeks debetkaarten uitgegeven door zijn bankpartners. Het is onduidelijk of het beschikbaar zal zijn voor gebruikers die alleen de mobiele app gebruiken.

Hoewel round-ups pas vandaag officieel werden geïntroduceerd, werd de functie eerder aangekondigd tijdens de Bitcoin 2022-conferentie, die in april in Miami plaatsvond. De lancering komt tevens kort voor Cash App Day (6 juli), waarbij Block verschillende beloningen weg zal geven aan gebruikers.

De CEO van Block, Jack Dorsey, kondigde tijdens de recente conferentie in Miami ook verschillende andere functies voor Cash App aan. Daar onthulde hij dat gebruikers salaris naar Bitcoin zouden kunnen converteren en kondigde hij een verbeterde integratie met Bitcoin’s Lightning Network aan.