Legendarische investeerder denkt dat de Bitcoin bodem nog niet bereikt is

De legendarische investeerder en mede-oprichter van Mobius Capital Partners, Mark Mobius, heeft in een recent interview met Bloomberg aangegeven dat hij denkt dat de toonaangevende cryptocurrency Bitcoin (BTC) zijn bodem nog niet heeft bereikt heeft.

Volgens het rapport van het populaire nieuwsplatform zei de belegger dat digitale activa dienen als een graadmeter voor het beleggerssentiment en de neiging hebben om te correleren met aandelen. Hij gaf het volgende aan:

“Cryptocurrencies zijn een maatstaf voor het beleggerssentiment. Bitcoin daalt, de volgende dag daalt de Dow Jones. Dat is het patroon dat je krijgt. Dat laat zien dat Bitcoin een leidende indicator is.”

Mobius zei ook dat hij gelooft dat het juiste moment om aandelen te kopen, is wanneer het beleggerssentiment laag is nadat zowel institutionele als detailhandelaren zware verliezen hebben geleden en “de handdoek in de ring gooien”.

De beleggende veteraan ging verder met stellen dat zolang BTC-handelaren op zoek zijn naar de koningsmunt wanneer de prijs daalt, er nog steeds ruimte is voor Bitcoin om te dalen. Hij zei het volgende:

“[Zolang handelaren] nog steeds praten over kopen op dips, betekent dit dat er een gevoel van hoop is. Dat betekent ook dat we de bodem van een bearmarkt niet hebben bereikt.”