Bitcoin

Dit macrosignaal kan een trendomkering veroorzaken voor Bitcoin, aldus analist

Crypto-analist Benjamin Cowen heeft in een recente video aangegeven dat één macro-economisch signaal de oorzaak kan zijn van een trendomkering in Bitcoin (BTC).

In een nieuwe strategiesessie vertelde de analist aan zijn 754.000 YouTube-abonnees dat hij de inflatie in de Verenigde Staten en de correlatie met aandelenmarkten en Bitcoin in de gaten houdt.

Cowen zei dat historisch gezien de S&P 500-index niet het dieptepunt bereikt totdat de inflatie een hoogtepunt bereikt en omkeert. Aangezien Bitcoin zich vaak op een vergelijkbare manier als de index gedraagt, zei Cowen dat BTC mogelijk ook niet het dieptepunt bereikt totdat de inflatie is afgekoeld.

“Een van de dingen waarvan we weten dat ze op dit moment aan de hand zijn, waardoor de macro er op dit moment ongelooflijk somber uitziet, zijn zaken als inflatie en nogmaals, dit is de S&P 500 bedekt met inflatie. Een van de dingen die we duidelijk zullen opmerken… is dat wanneer de inflatie piekt, dat meestal overeenkomt met de onderkant van de S&P.”

Op basis van historische gegevens zei de populaire cryptocurrency-analist dat Bitcoin en de aandelenmarkt waarschijnlijk verder zullen dalen zolang de inflatie nog stijgt. Hij gaf het volgende:

“Als je teruggaat naar de jaren zeventig, zul je een vergelijkbare beweging zien waarbij de S&P het dieptepunt bereikte rond de tijd dat de inflatie die eerste piek bereikte en opnieuw, zelfs vanaf deze lokale top, wordt het vertegenwoordigd door een daling van ongeveer 50% in de S&P500.

Dus als we vandaag naar de markt gaan kijken, zien we nog steeds dat de S&P daalt. We weten ook dat de inflatie nog niet per se een hoogtepunt heeft bereikt, en het zou enigszins onverantwoordelijk zijn om aan te nemen dat dit het geval is totdat het echt in de grafieken is bewezen. Ik denk dat de inflatie blijft stijgen en waarschijnlijk nog een tijdje zal blijven stijgen voordat we daadwerkelijk een meer overtuigende piek zien. Tot die tijd zich voordoet, mogen we er nog niet vanuit gaan dat de S&P 500-bodem binnen is.

En aangezien Bitcoin net als de S&P 500 als een risico-activum fungeert, moeten we er ook van uitgaan dat de macrobodem niet noodzakelijkerwijs binnen is.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN