Bitcoin nieuws

Jim Chanos ziet nog meer downside voor de markten aankomen

De bredere financiële markten werden in 2022 opgeschrikt door volatiliteit. Hierbij zijn er een tal van zorgen die wijzen op meer volatiliteit in de nabije toekomst. Jim Chanos, een investeringsmanager, denkt dat er meer pijn in het verschiet ligt. Volgens hem hebben er namelijk niet veel mensen rekening gehouden met het feite dat rentetarieven zullen blijven stijgen. Chanos legde zijn kijk uit tijdens een podcast op Bloomberg een aantal dagen geleden:

“Dat is het enige waar mensen nog steeds niet op voorbereid zijn, namelijk dat de rentetarieven aanzienlijk hoger worden ingesteld, omdat het in de levens van de meeste beleggers niet is gebeurd. Het idee dat de rente in de nabije toekomst geen 2% of 3% zal zijn, zal voor veel beleggers moeilijk zijn om mee om te gaan.”

De investeerder is vastbesloten om de Federal Reserve de schuld te geven van de huidige volatiliteit, omdat er volgens hem in 2018 een gemakkelijker monetair beleid is ingevoerd. Daarnaast is de speculatie aangewakkerd door goedkope handelsplatformen. Ook kan de toevoeging van Special Purpose Acquisition Company (SPAC’s) worden gezien als argument aangezien er daardoor miljarden per dag werden opgehaald en de investeringswereld haar piek bereikte.

“Sinds november ben ik een beetje verrast, hoeveel particuliere beleggers nog steeds willen speculeren. Cathie Wood kreeg het grootste deel van het eerste kwartaal een instroom, in sommige gevallen een recordinstroom. Een paar weken lang haalden nieuwe SPAC’s elke nacht gemiddeld $3 miljard in contanten op. En dat was gelijk aan de Amerikaanse spaarrente. Dus voor een korte periode namen SPAC’s de hele Amerikaanse spaarrente, wat me als het toppunt van absurditeit trof.”

Chanos is verder niet echt bullish op de cryptocurrency-markt. Sinds maart heeft hij een shortpositie op Coinbase.

“Als je kijkt naar het eerste kwartaal van Coinbase in 2022, was het handelsvolume in de detailhandel enorm in vergelijking met institutioneel. Ze verdienden tijdens het kwartaal bijna een miljard aan commissie-inkomsten van detailhandelaren. En ze verdienden minder dan $50 miljoen van institutionele beleggers.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN