Coinbase aandelen kosten momenteel $303 per stuk, vóór openbare beursnotering

De bekende Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase heeft eerder al aangekondigd dat het zich klaarmaakt voor een openbare beursnotering. Er is echter nieuws naar buiten gekomen over de waardering van de beursgigant, gebaseerd op de handel in de privé-aandelen van het bedrijf op een secundaire markt.

Die aandelen van de grootste crypto-beurs in de Verenigde Staten wisselen momenteel van eigenaar op de Nasdaq Private Market voor $303 per stuk, volgens twee mensen met kennis hebben van de veiling. Dat impliceert een totale bedrijfswaarde van ongeveer $77 miljard, wat meer is dan Intercontinental Exchange Inc., het moederbedrijf van de New York Stock Exchange.

Een anonieme bron zei het volgende:

“De derde wekelijkse transactie sloot op vrijdag en de verrekenprijs was $303 per aandeel. De eerste week was het 200 dollar per aandeel, de tweede week was het $301 per aandeel en de derde week was het $303 per aandeel. Je kunt dus de prijsontdekking zien gebeuren.”

De particuliere markt van Coinbase voert een anoniem orderboek uit vóór de directe openbare notering van het bedrijf, waarvan de datum nog onbekend is. Door de verkoop kunnen huidige en voormalige werknemers, evenals investeerders in Coinbase, nu al wat geld verdienen door hun aandelen nu te verkopen. Daarnaast worden Coinbase pre-IPO futures-contracten op het moment van schrijven verhandeld op cryptoderivatenbeurs FTX voor ongeveer $386.

Volgens bronnen met kennis van het aanbod zullen ongeveer 254 miljoen aandelen in Coinbase uitstaan ​​en beschikbaar zijn om te verhandelen wanneer het bedrijf offcieel naar de beurs gaat. Er zal echter meer worden onthuld over de financiën van Coinbase wanneer de vertrouwelijke S-1, die het heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), in de komende weken openbaar wordt gemaakt.

Door de secundaire verkoop van aandelen die door Coinbase zijn gesponsord in de afgelopen drie weken, zijn volgens een bron echter voor “betekenisvolle bedragen” van eigenaar veranderd. De bron ging verder met:

“Het is niet alsof er een handvol aandelen wordt ingewisseld voor $300 per aandeel. Elke week gaat het om tientallen miljoenen dollars, een behoorlijk aanzienlijk bedrag.”

Tegen zulke hoge verwachtingen in is het argument dat de waardering van 100% van een bedrijf heel anders zou kunnen zijn dan de waardering van een half procent van zijn aandelen. We gaan het in de gaten houden wat de exacte waardering gaat zijn van de beurs.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!