Binance koopt de dip en voegt meer dan 100.000 BTC toe

Op zaterdag beleefde de cryptomarkt een enorme daling. Zo daalde de Bitcoin koers onder de $20.000 en registreerde daarmee de laagste prijs van het jaar. Tevens daalde de nummer twee cryptocurrency, Ethereum (ETH), ook onder de $1.000.

Het bloedbad zorgde echter voor nieuwe kansen om goedkoop in te kopen en dit hebben velen ook gedaan. Zo heeft ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance meer dan 100.000 BTC gekocht.

De beurs gebruikte voor deze transactie een Bitcoin-portemonnee met nummer 44434365, wat een portemonnee voor koude opslag is volgens de website BitInfoCharts.

Deze BTC-portemonnee is actief sinds 8 december 2017 en bezit tot nu toe bijna 2% van de totale Bitcoins die zijn gedolven. De portemonnee bevat ongeveer 353.863 BTC, met een waarde van ongeveer $7 miljard op het moment van schrijven.

Deze transactie heeft de liquiditeit van de token verhoogd met de beurs. De totale liquiditeit tussen de twee is tot 874 gestegen volgens de gegevens van CoinMarketCap.

De koningsmunt had het deze week erg moeilijk op de markt. De Bitcoin koers zag een daling van bijna 28% in 7 dagen, echter heeft de munt op het moment van schrijven een stijging van zijn handelsvolume van bijna 35% in de afgelopen 24 uur gezien. Momenteel is het handelsvolume van Bitcoin ongeveer $44 miljard, volgens CMC.

Na de recente aankoop door de beurs is er ook een lichte stijging van de Bitcoin koers geregistreerd. De prijs van Bitcoin is de afgelopen 24 uur met bijna 1,1% gestegen. Op het moment van schrijven kost de koningsmunt ongeveer $19.520 op Binance.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!