Ruim $521 miljoen geliquideerd, maar hoe ver gaan we nog zakken?

Honderdduizenden cryptohandelaren hebben hun posities geliquideerd zien worden terwijl Ethereum (ETH) en de rest van de cryptocurrency-markt getuige zijn geweest van een nieuwe grote uitverkoop. Zo laten gegevens van Coinglass zien dat er in de afgelopen 24 uur voor maar liefst $521 miljoen aan posities is weggevaagd.

Traders die gokten op een stijging leden onder de crash, aangezien er meer dan $443 miljoen aan longposities werden geliquideerd. De volatiliteit spaarde ook de handelaren niet die verdere neergang verwachtten, aangezien $86 miljoen aan shortposities in hetzelfde tijdsbestek werden weggevaagd.

Terwijl bears de controle over de cryptomarkt overnemen, onthult Coinglass dat Ethereum-handelaren tussen 11 juni en 12 juni zware verliezen hebben geleden voor een bedrag van 168.000 ETH ter waarde van bijna $245 miljoen.

Op het moment van schrijven staat de Ethereum koers op $1.466, een daling van meer dan 6% in de afgelopen 24 uur. Ethereum dook vandaag naar $1.425, wat de laagste koers is sinds 14 maanden voor het toonaangevende smart contract-platform.

Tevens wist de nummer één cryptocurrency ook zijn ondersteuningsniveau niet vast te houden op $28.000 en staat momenteel op $27.460. Gegevens van Coinglass laten dan ook zien dat Bitcoin-handelaren de afgelopen 24 uur meer dan 4.100 BTC, ter waarde van $112,47 miljoen, hebben verloren.

Hoe diep gaan we zakken?

Dat de markt het momenteel moeilijk heeft is duidelijk, echter waar gaan we naartoe? Om deze vraag te beantwoorden zijn we op Twitter gedoken en de analyse van de bekende analist Justin Bennett erbij gepakt. Hij vertelde zijn 101.000 Twitter-volgers dat de TOTAL-grafiek, die de marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies volgt, midden in een uitsplitsing van een bearish voortzettingspatroon zit. Hij tweette het volgende:

“Het wordt niet veel cleaner dan dit. De uitsplitsing van vandaag van TOTAL opent het psychologische niveau van $1 biljoen. Het werkelijke doel is $950 miljard om precies te zijn.”

Volgens de cryptostrateeg biedt het prijsgebied van $1 biljoen een cruciaal ondersteuningsniveau voor de hele cryptocurrency-markt. Als de TOTAL-grafiek echter het script van Bennett volgt, dan zullen de altcoins de dupe worden van de correctie. Hij tweette het volgende:

“Kortom: nog eens 15% lager dan de hele cryptomarkt lijkt waarschijnlijk voordat we kunnen beginnen met praten over het potentieel voor verlichting. Onthoud dat BTC het dichtst bij die -15% komt. Alts, vooral de low caps, zullen het waarschijnlijk met 1,5-2x overtreffen.”

Op het moment van schrijven verandert Bitcoin van eigenaar voor $27.423. Een corrigerende stap van 15% zou de Bitcoin koers naar een nieuw jaarlijks dieptepunt van ongeveer $23.500 kunnen brengen. Ondertussen zouden altcoins volgens Bennett tussen de 22,5% en 30% van hun waarde kunnen verliezen.