Novatti Group gaat XRP Ledger gebruiken voor stablecoin

De Australische softwaregigant Novatti Group heeft een nieuwe stablecoin gelanceerd die een 1:1-koppeling met de Australische dollar zal hebben, genaamd AUDC. Het bedrijf is van plan om de stablecoin te gebruiken om zijn betalingsoplossingen te versterken en zijn klanten nieuwe toegang te bieden om overal ter wereld geld te verzenden en te ontvangen.

AUDC zal worden gebouwd op XRP Ledger, gebaseerd op een samenwerking tussen Novatti Group en het Amerikaanse blockchain-betalingsbedrijf Ripple Labs Inc. Novatti Group zal als één van de meer dan 300 financiële instellingen over de hele wereld grensoverschrijdende betalingsoplossingen bouwen op de XRP Ledger. De Managing Director van Novatti, Peter Cook, zei het volgende:

“Novatti is bezig met het vinden van innovatieve manieren voor onze klanten om te betalen en betaald te worden. Na het succes van het gebruik van het digitale activum XRP voor grensoverschrijdende betalingen van Australië naar de Filippijnen vorig jaar, keken we opnieuw naar de XRP Ledger om Novatti’s nieuwe stablecoin, AUDC, uit te geven. Dit benadrukt echt de waarde van ons wereldwijde betalingsecosysteem, dat gemakkelijk kan worden gerepliceerd en uitgebreid om nieuwe en innovatieve kansen te benutten om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.”

Naast deze motivatie van Novatti, zal de lancering van de AUDC stablecoin ook een nieuwe inkomstenstroom vertegenwoordigen, aangezien er kosten in rekening worden gebracht voor de reeks conversies van de AUDC stablecoin naar de Australische dollar. Cook ging verder met:

“We zijn er sterk van overtuigd dat de vraag naar het gebruik van digitale valuta in de toekomst alleen maar zal toenemen. Het inzetten van onze AUDC stablecoin op de XRP Ledger zal Novatti helpen om aan deze groeiende vraag te voldoen en ons op zijn beurt positioneren om nieuwe inkomstenstromen te leveren.”

Ripple ziet groei, ondanks rechtszaak

Ripple Labs heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt, ondanks het feit dat het een langslepend gerechtelijk gevecht aan het voeren is met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hoewel de problemen van het bedrijf grotendeels effect hebben op de Amerikaanse markt, is de nieuwste samenwerking met de Novatti Group het bewijs dat het bedrijf nog steeds vooruitgang boekt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!