CryptoCoinTalk: Bitcoin koers maakt zich klaar voor een stijging, maar is $37.000 mogelijk?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De Bitcoin koers ligt inmiddels al weer een dag of dertig in de consolidatiefase, na de stevige daling van 45%. En hoewel men momenteel naar 20.000 of 10.000 scenario’s kijkt, is dat op dit moment nog niet relevant. Bitcoin ligt namelijk op support. Er ligt dus ook mogelijk tijdelijk herstel in het verschiet en daar gaan we vandaag dieper op in. Je leest het in de update van vandaag!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek wordt de range low rond $28.754 nog altijd keurig behouden. Geen candle closes eronder en dus is er hoop dat we de komende tijd tijdelijk herstel gaan zien. Gezien de macro economische omstandigheden (crisis, recessie, renteverhogingen, inflatie, supply chain problemen, etc.) vind ik het twijfelachtig om te denken dat we hier dé reversal gaan neerzetten en een nieuwe bullfase tegemoet gaan, maar natuurlijk kunnen we niets uitsluiten in een markt als deze. Voor nu houden we in ieder geval rekening met tijdelijk herstel. De bevestiging van een serieuze reversal komt pas bij een wekelijkse candle close boven de $48.185.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek heb ik de meest relevante levels gemarkeerd. Dat zijn ook de belangrijkste levels om mee te werken (vanuit trade benadering). De low op $26.536 is en blijft belangrijk, want als de Bitcoin koers dat gaat opzoeken en daar acceptatie vindt kunnen we gaan kijken naar long kansen. Als we de high op $32.665 gaan ophalen kunnen we gaan kijken naar short kansen. En als we de $32.906 terug gaan claimen, dus het level wat net boven de $32.665 ligt, kunnen we longs gaan spelen richting mogelijk zelfs de $37.733-$39.696. Dit is de ongeteste dagelijkse supply zone.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek

Op de 4-uur-grafiek zijn er een hele hoop punten van liquiditeit die interessant zijn, maar om het een beetje overzichtelijk te houden zijn de belangrijkste punten in de lokale prijsactie in rood gemarkeerd. De onderkant is opgehaald en dus is het meest logische gevolg dat we nu de bovenkant gaan opzoeken. Wij kijken op de korte termijn dus ook omhoog en kijken naar eventuele long kansen, mocht er nog iets van een terugtest komen rond de $29.561-$29.318, een ongeteste 4-uur-demand. Mocht eerst de liquiditeit op de high worden opgezocht ($31.750) komt de long setup te vervallen. Mocht je hier graag meer over willen leren, check dan vooral eventjes onze website www.cryptocointalk.nl/tradecursus. Daar leren we je alles over liquiditeit, supply & demand, ranges en natuurlijk hoe je daar een trade strategie omheen kan bouwen! Afijn, we gaan naar de afronding van de analyse werken.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er niet gek uit. Ik neig eerder naar tijdelijk herstel dan naar het maken van nieuwe lows. Mogelijk ligt er voor de gehele markt iets van tijdelijk herstel in het verschiet.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!