Bitcoin

Bitcoin koers laat potentie zien voor zeldzame golden cross

Opnieuw lijkt de crypto-sector is een stilstaande positie te staan. De meest recente uitbraak naar boven de $32.000 werd teniet gedaan toen de prijzen weer terugvielen naar dezelfde niveaus. Momenteel lijkt het erop dat de prijs van de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie in deze regio vastzit. Toch zijn er signalen die kunnen wijzen op een prijsstijging in de nabije toekomst.

Bitcoin (BTC) is gedaald tot het laagste punt in 10 maanden tijd door de crash in mei. Toch slaagde BTC erin om stand te houden en doet momenteel ook zijn best om een opwaartse trend te vormen. De weerstand is meerdere malen afgewezen op een niveau wat vlak boven de $32.000 ligt. De prijs van BTC zit dan ook binnen een oplopende consolidatie in een driehoekvorm.

Handelen binnen een oplopende consolidatie is behoorlijk bullish, wat aangeeft dat de activa nog een paar weken met dezelfde consolidatie kunnen doorgaan voordat een uitbraak plaatsvindt. De rally moet de top van de driehoek nog bereiken en daarom zou tot eind juni een gezonde consolidatie kunnen plaatsvinden. Verder, met een uitbraak, zouden de prijzen $34.000 kunnen bereiken zonder te worden afgewezen.

De prijzen van BTC geven bullish signalen aan op de korte termijn. Dit komt ook doordat BTC onlangs uitbrak van de 200-MA in een tijdsbestek van 4 uur tijd. De niveaus van de 200-MA worden beschouwd als een van de belangrijkste support-levels. Het herwinnen van de positie boven deze niveaus kan een belangrijke rally met zich meebrengen.

Deze niveaus werden eerder op 11 april gestest, waardoor de prijzen van BTC uiteindelijk met bijna 36% daalden. Met de huidige trend kan dit echter anders zijn, aangezien de prijzen zich parallel consolideren, in tegenstelling tot de vorige keer toen de ondergang al begonnen was. Ook is het handelsvolume in het voordeel van de bulls, wat kan signaleren op een sterke opwaartse trend.

Bron: TradingView

Nog een belangrijke reden voor een Bitcoin-push op de korte termijn is de vorming van een Golden Cross op de 4-uursgrafiek. Een Golden Cross komt voor zodra de 50-MA en de 200-MA elkaar positief kruisen. Dit kan dus op zeer korte termijn het geval zijn voor BTC, wat een verwacht winst van 10% tot 12% kan betekenen. In de afbeelding hierboven wordt de 50-MA gerepresenteerd door de oranje lijn en de 200-MA door de blauwe lijn.

Midden april was BTC nog slachtoffer geworden van een Death Cross. Dit is het tegenovergesteld van een Golden Cross, waarbij de 50-MA onder de 200-MA kruist. In een paar dagen tijd was er ongeveer 10% van de waarde van BTC weggevaagd. Daarom wordt er ook verwacht dat een Golden Cross het activum uit een langdurige accumulatiefase kan halen. Met verhoogde activiteit kunnen de prijzen een stijging naar $34.000 maken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN