Bitcoin is één van de moeilijkste activa om te bezitten, aldus macrostrateeg

Lyn Alden, een macrostrateeg, heeft gezegd dat Bitcoin (BTC) een van de moeilijkste activa is om te bezitten naast goud en ontroerend goed in een macro-omgeving die sterk beïnvloed wordt door inflatie. Alden gaf in een interview over What Bitcoin Did met Peter McCormack aan dat ze de inflatie niet snel ziet afnemen. Ze gelooft er namelijk in dat rijke landen, zoals de Verenigde Staten, geld zullen blijven drukken om aan hun financiële verplichtingen te voldoen. Zij gaf het volgende aan:

“In ontwikkelde landen gebeurt het over het algemeen door inflatie, waar ze zeggen: We gaan de schuld betalen omdat deze is uitgedrukt in een valuta die we kunnen drukken, dus we gaan niet in gebreke blijven. We gaan gewoon veel geld drukken en we gaan die schulden betalen. Je krijgt elke dollar of elke euro of elk pond dat je verschuldigd bent. Het wordt misschien maar half zoveel waard als toen je die zekerheid kocht.”

Dus ik denk dat we gaan zien dat de inflatie gedurende een langere periode gemiddeld hoger zal zijn dan de rentetarieven. Nu zou je een deflatoire schok kunnen krijgen zoals je had in 2020. Je kunt van die korte momenten krijgen waarop dat niet waar is, maar ik denk dat we in het algemeen al in een periode zijn geweest waarin de inflatie boven de rente ligt, en ik denk dat dat gaat nog een hele tijd doorgaan.”

Alden zei daarnaast dat ze heeft geïnvesteerd in een gediversifieerde mand van hard activa, waaronder Bitcoin. Ze zei:

“Het grootste deel van mijn activa zit in deze harde activa op de lange termijn: zaken als energieproducenten, pijpleidingen, winstgevende bedrijven die echte dingen produceren, Bitcoin, wat goud, verschillende soorten blootstelling aan grondstoffen, in feite blootstellingen in de echte wereld, onroerend goed.”

“Dus eigenlijk is mijn benadering om dit soort gediversifieerde set van echte activa te hebben, evenals wat cashflow-liquiditeit om te herbalanceren in elke vorm van liquiditeitsschokken die we krijgen, dat soort dingen profiteren van die anticyclische benadering.”

Vorige maand noemde Alden Bitcoin het ‘snelste paard in de race’. Ze zei hier het volgende over:

“Ik vergis me in de richting dat Bitcoin op lange termijn succesvol is. Ik denk dat het de eigenschappen heeft. Het vinkt een aantal vakjes af, en zelfs de vakjes die het niet afvinkt, kunnen worden afgevinkt naarmate de technologie verbetert en het alleen maar breder wordt en het beter wordt. Dus ik denk op de langere termijn, ik denk Bitcoin… Je kunt het het snelste paard in de race noemen. Ik denk dat het het beste is om op te wedden, ook al zou ik voor de meeste mensen geen 100% toewijzing aan Bitcoin aanbevelen, maar ik denk dat het iets doms is om er op dit moment geen te hebben.”