Hackers stelen 200 ETH aan Bored Apes via officiële Discord-server

De Discord-server van het bekende non-fungible token (NFT) -project Bored Ape Yacht Club (BAYC) is zaterdagmiddag onderhevig geweest aan een “korte exploit”, waarbij uiteindelijk 200 ETH ($357.000) aan NFT’s van gebruikers werd gestolen.

Als een van de meest waardevolle NFT-collecties op de markt, is BAYC het afgelopen jaar een goede plek geworden voor hackers en sluipschutters. Screenshots die zijn gepost door een Twitter-gebruiker met de accountnaam OKHotshot laten zien dat het Discord-account van een community manager lijkt te zijn gehackt, waardoor de oplichters een phishing-aanval hebben kunnen uitvoeren.

“We onderzoeken nog steeds, maar als je getroffen bent, stuur ons dan een e-mail op discord@yugalabs.io”, schreef het BAYC-team meer dan 11 uur na het incident op Twitter, eraan toevoegend dat het project geen verrassingsmunten of weggeefacties aanbiedt. Tevens tweette de mede-oprichter van Yuga Labs, Gordon Goner, kort daarna het volgende:

“Discord werkt niet voor web3-gemeenschappen. We hebben een beter platform nodig dat veiligheid op nummer een zet.”

Dit is echter niet de eerste keer dat BAYC het slachtoffer geworden is van een hack. In april werd het Instagram-account van het project met veel erger resultaat gehackt, waarbij 91 NFT’s ter waarde van ten minste $2,8 miljoen van gebruikers werden gestolen. Toen het Instagram-account werd geopend, werd het gebruikt om een ​​nep-update te plaatsen waarin werd beweerd dat er een LAND-airdrop was en dat gebruikers hun portemonnee moesten verbinden om de airdrop te claimen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!