Blockchain

Mining-bedrijf uit VS gaat partnerschap aan met Oman

De discussie over de ethische aspecten van het gebruik van fossiele brandstoffen in crypto-mining blijft een van de belangrijke onderwerpen voor de industrie. Ondertussen is wel een onverwacht partnerschap ontstaan tussen een mining-bedrijf uit Denver en de regering van een gasrijk land in het Midden-Oosten. Dit partnerschap kan een positieve rol spelen in het terugdringen van het afval van fossiele brandstoffen en crypto-mining.

Op woensdag 1 juni meldde Bloomberg dat Crusoe Energy, een operator die verspilde brandstofenergie hergebruikt voor de rekenkracht van crypto-mining, zijn werk zou beginnen in Oman, een land dat 21% van zijn gasproductie exporteert en ernaar streeft het affakkelen van gas tegen 2030 te stoppen.

In Muscat zal er een kantoor worden geopend door het Amerikaanse bedrijf. Ook zal het zijn apparatuur installeren voor het opvangen van gasafval op putlocaties. Het hield al een workshop met de grootste energieproducenten van Oman, OQ SAOC en Petroleum Development Oman. Volgens Crusoe’s CEO Chase Lochmiller zal het eerste proefproject eind dit jaar of begin 2023 van start gaan.

De regering van Oman heeft belangstelling in het partnerschap vanwege het doel dat het land heeft om het affakkelen van gas in Oman te verminderen. Affakkelen is het verbranden van overmatig ontvlambaar gas tijdens het extractieproces. Samen met Algerije, Irak, Libië, Egypte en Saoedi-Arabië is Oman verantwoordelijk voor 90% van het affakkelen in de Arabische regio, terwijl de regio zelf goed is voor 38% van het wereldwijde affakkelen. Volgens schattingen van de Economische en Sociale Commissie voor West-Azië van de VN ging in 2018 10% van al het gasverbruik in Oman naar affakkelen.

In een officiële verklaring benadrukte Lochmiller de missie van zijn bedrijf om aanwezig te zijn in het Midden-Oosten en Noord-Afrika om lokale overheden te helpen in hun strijd tegen affakkelen:

“De buy-in hebben van landen die actief proberen de opflakkerende problemen op te lossen, is waar we naar op zoek zijn.”

In maart meldden de media dat Exxon Mobil samenwerkte met Crusoe om een ​​proefproject voor Bitcoin-mining uit te voeren in het Bakken-Shale Basin in North Dakota. Deze informatie werd echter niet bevestigd door de bedrijven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN