JPMorgan noemt Bitcoin momenteel ondergewaardeerd

Ondanks het algehele bearish sentiment op de cryptomarkten, geloven strategen van de Amerikaanse bankgigant JPMorgan Chase & Co. dat er nog steeds een enorm opwaarts potentieel is. Volgens de bankstrategen is Bitcoin (BTC) ondergewaardeerd en staat het aan de vooravond van een percentuele stijging van dubbele cijfers. De strategen van de bank schreven het volgende:

“De correctie van de cryptomarkt van de afgelopen maand lijkt meer op capitulatie dan afgelopen januari/februari en in de toekomst zien we een stijging voor Bitcoin en cryptomarkten in het algemeen.”

In een investeringsnota geschreven door de investeringsstrategen van de bank, gaf JPMorgan aan dat Bitcoin vanaf hier een prijsstijging zou kunnen zien, en verklaarde dat vanuit hun perspectief $38.000 een eerlijke prijs is voor de nummer één cryptocurrency. Uit de notitie bleek ook dat de bank nu onroerend goed had vervangen voor digitale activa in hun alternatieve activaportefeuille.

Waarom geloven zij in een stijging?

De zorgen over de wereldwijde inflatie, verergerd door het conflict in Europa en de stijgende rentetarieven, hebben de aandelen- en cryptomarkten onder druk gezet omdat beleggers steeds meer risicomijdend worden. In de afgelopen zes maanden hebben de cryptomarkten het moeilijk gehad nadat verschillende toonaangevende digitale activa in november nieuwe hoogtepunten hadden bereikt.

Met name de cryptomarkten zijn zwaarder getroffen door deze macro-economische factoren dan de aandelen- en obligatiemarkten. Als gevolg hiervan zijn verschillende crypto-activa met meer dan 50% gedaald ten opzichte van hun hoogtepunten, zelfs terwijl de totale marktkapitalisatie ongeveer $1,7 biljoen verloor. JPMorgan is echter van mening dat dit betekent dat er meer ruimte is voor opwaarts potentieel in de opkomende markt dan in andere markten zoals onroerend goed.

Bovendien onthulde de investeringsbank bij het aanpakken van de recente ineenstorting van het Terra-ecosysteem die de hele cryptomarkt op zijn kop zette, dat de crash niets had gedaan om durfkapitalisten ervan te weerhouden geld in de opkomende markt te pompen. Ondertussen is het ook vermeldenswaard dat de investeringsbank, hoewel ze opwaarts potentieel in de cryptomarkt zag, haar positie op alternatieve activa als geheel moest aanpassen en ze nu als “onderwogen” rangschikte.

Opvallend is dat de zakenbank niet de enige is die op korte termijn een opwaarts potentieel ziet voor de opkomende markten. In een gesprek met CoinDesk TV sprak Grayscale CEO Michael Sonnenshein ook een soortgelijk sentiment uit. Sonnenshein zei: “Ik denk dat we [crypto] op korte termijn onze weg zullen vinden.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!