Ripple-CEO gelooft dat NFT’s underhyped zijn

Hoewel de wereld van non-fungible tokens (NFT’s) in het afgelopen jaar flink in bekendheid gestegen is, vragen velen zich af of de markt nog verdere groeipotentieel heeft. De CEO van Ripple Labs, Brad Garlinghouse, heeft hier echter in een recent interview zijn mening over gegeven.

De CEO van het in San Francisco gevestigde betalingsbedrijf gaf aan dat het vermogen van NFT’s om verschillende soorten activa te tokeniseren onderbenut wordt. Hij ging verder met stellen dat NFT’s op grotere schaal zullen worden gebruikt zodra beleggers beseffen hoe nuttig ze kunnen zijn. Hij zei het volgende:

“In december werd ik geïnterviewd en ik zei dat [NFT’s] ‘underhyped’ waren, ondanks het feit dat er duidelijk veel hype is in bepaalde delen van de NFT-markt. Ik denk dat de tokenisatie van verschillende activa te weinig wordt gehyped … Als leiders over de hele wereld leren hoe deze technologieën hun kiezers en hun economieën kunnen helpen, gaan ze ze gebruiken.”

Bij het bespreken van mogelijke praktijksituaties gaf Garlinghouse het voorbeeld van koolstofkredieten, waarvan hij gelooft dat deze enorm kunnen profiteren van de tokenisering van activa in NFT’s. Koolstofkredieten zijn vergunningen die het recht geven om een ​​bepaalde hoeveelheid broeikasgassen uit te stoten. Garlinghouse zei het volgende:

“Koolstofkredieten. Marktplaatsen voor koolstofkredieten zijn uitgedaagd vanwege, eerlijk gezegd, frauduleuze koolstofkredieten – mensen die handelen in wat eigenlijk geen koolstofkredietcompensaties zijn – en het vermogen om de traceerbaarheid te hebben, het vermogen om een ​​open, zichtbaar voor iedereen die handelt, is, denk ik, erg belangrijk, en ik denk dat het een revolutie teweeg kan brengen in de manier waarop marktplaatsen voor koolstofkrediet en de doeltreffendheid van marktplaatsen voor koolstofkredieten.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!