Prada gaat klanten belonen met unieke NFT’s

Veel high-end modemerken, zoals Gucci, Balmain en Balenciaga, hebben onlangs hun interesse in de cryptosector aangekondigd, en nu heeft de Italiaanse modegigant Prada dit voorbeeld gevolgd met de lancering van zijn eigen NFT’s. Het bedrijf kondigde aan dat het aankomende donderdag 100 Ethereum NFT’s uit gaat geven om samen te vallen met de première van zijn nieuwste Timecapsule-kledingcollectie.

Klanten die fysieke producten kopen van Prada’s nieuwste samenwerking met de zoon van Damien Hirst, Cassius Hirst, krijgen een gratis NFT. Een GIF van een zwarte of witte pilcapsule verschijnt op de NFT’s van de Prada x Cassius Hirst button-down shirts. Naast het serienummer van de drop, heeft elk echt shirt zijn eigen unieke NFT.

Bron: Prada

Damien Hirst is geen onbekende voor NFT’s, met zijn debuutcollectie “The Currency”, die in juli vorig jaar werd bedacht, en momenteel een bodemprijs heeft van 5,2 ETH ($9.360) op de open markt. Net als de NFT-drop van Damien, zal Prada klanten niet laten kiezen tussen een digitale of fysieke asset – ze krijgen beide.

Het Aura Blockchain Consortium zit achter Prada’s nieuwste NFT-drop. LVMH, Prada en Cartier hebben Aura opgericht als non-profitorganisaties. Een op Ethereum gebaseerd blockchain-platform genaamd Quorum wordt gebruikt om ConsenSys Rollups en andere blockchain-goederen uit te voeren. Timecapsule-releases door Prada, het modehuis, begonnen in 2019 als een methode om goederen in beperkte oplage vrij te geven. Volgens een verklaring zullen degenen die eerdere Timecapsule-releases hebben gekocht, op een later tijdstip ook NFT’s krijgen.