Bitcoin koers op weg richting $23.000, aldus analist

De veel gevolgde cryptocurrency-analist Crypto Capo heeft recentelijk op Twitter een waarschuwing uitgevaardigd voor Bitcoin-houders. Hij gaf namelijk aan dat er een nieuw dieptepunt in zicht is voor de Bitcoin koers, aangezien de cryptomarkt tekenen van zwakte blijft vertonen. Hij tweette het onderstaande:

“Bijna de hele markt, behalve BTC, heeft een nieuw dieptepunt bereikt na de opleving van gisteren, wat aantoont dat het in feite een bulltrap was. Nieuw dieptepunt komt er aan voor BTC.”

In de afgelopen zeven dagen is de Bitcoin koers erin geslaagd om boven $28.400 te blijven, iets hoger dan het laagste punt in 52 weken van $26.910. De analist waarschuwde echter dat het ondersteuningsgebied rond de $28.000 tekenen van uitputting van de vraag vertoont, aangezien BTC het prijsniveau in korte tijd zes keer opnieuw heeft bezocht:

“Niets bullish hier. Die steun houdt niet lang stand.”

Zodra Bitcoin zijn onmiddellijke ondersteuning doorbroken heeft, voorspelt Crypto Capo een scherpe daling van zijn bearmarkt-target van tussen de $21.000 en $23.000. Hij tweette de volgende grafiek:

Dit is niet de eerste keer dat de analist zijn bearish voorspelling deelde met zijn volgers. Eerder deze maand voorspelde de cryptostrateeg nauwkeurig dat de Bitcoin koers het belangrijkste psychologische prijsniveau van $30.000 zal halen en onthulde hij zijn mening over waarom hij denkt dat BTC waarschijnlijk naar een nieuw jaarlijks dieptepunt zal gaan. Hij schreef het volgende:

“BTC – Enkele redenen waarom ik denk dat we de komende dagen nieuwe dieptepunten moeten zien:

BTC doorbrak de ondersteuningszone van $30.000, de belangrijkste spil van de bull run. Dit is een zone, geen niveau. Het is tussen de $29.000-$31.000, alle wicks in acht genomen. Nu test het die zone als weerstand.”

Tot slot benadrukte de analist toendertijd ook al dat de Bitcoin koers was afgebroken van een bearflag en nu op weg zou zijn naar zijn bearmarktdoel van $23.000. Hij gaf het volgende aan:

“Het minimumdoel van de bearflag is nog niet bereikt, $23.000. Je kunt dit ook zien op altcoins, waar enkele van de belangrijkste doelen nog niet zijn bereikt.”