Hackers gebruiken Beeple’s Twitter-account om $70.000 te stelen

De bekende digitale kunstenaar Beeple, bekend als de maker van de duurste NFT ooit van $69,3 miljoen, is gisteren het slachtoffer geworden van hackers. Het Twitter-account van Beeple werd namelijk gehackt en ingezet om een phishing-zwendel te verspreiden die meer dan $70.000 in Ethereum (ETH) buit heeft gemaakt.

Volgens de NFT-artiest en anderen op Twitter – waaronder Harry Denley, een beveiligingsexpert bij cryptocurrency-portemonnee MetaMask – werd Beeple’s account tijdelijk gebruikt om een phishing-link te delen die, als erop werd geklikt, de cryptocurrencies van gebruikers zou stelen.

De tweet deelde een link naar een onbetrouwbare website die zich voordeed als een “loterij” van Beeple’s Louis Vuitton-samenwerking. Maar wanneer mensen op de link klikten, werd er automatisch één Ethereum uit hun portemonnee gehaald, volgens Denley.

Denley voegde eraan toe dat meer dan $50.000 in Ethereum was gestolen en dat de hackers Beeple’s Twitter-account bleven gebruiken voor een andere, meer “geavanceerde” zwendel. In totaal werd er $72.165,60 gestolen door het adres.

Gelukkig lijkt het probleem nu opgelost te zijn voor Beeple, aangezien hij later tweette dat hij de controle weer terug heeft over zijn account. Hij voegde hier het volgende aan toe:

“Blijf veilig daarbuiten, alles wat te mooi is om waar te zijn IS EEN FUCKING SCAM.

En als een kanttekening: er zal nooit een SURPRISE MINT zijn die ik een keer op één plek noem, beginnend om 6 uur zondagochtend.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!