Cryptomarkt kan nog 12-18 maanden bearish blijven, aldus analisten

De mede-oprichter van het toonaangevende crypto tracking platform CoinGecko gaf aan dat de cryptomarkt zich midden in een macro gedreven bearmarkt bevindt, met de Russische invasie van Oekraïne en problemen met de toeleveringsketen die aanhoudende inflatie veroorzaken. Hij merkte dan ook op dat de Federal Reserve heeft “geen andere keuze” dan de rente te verhogen om de inflatie te onderdrukken, wat weer een negatief effect heeft op de aandelen- en cryptomarkt. Hij gaf het volgende aan:

“Met de betrokken instellingen is crypto nu sterk gecorreleerd met TradFi [traditionele financiën] en wordt het gezien als een technische voorraad/risicovolle activa, dus het krijgt ook een flinke deuk. Veel beursgenoteerde technologieaandelen hebben hun marktkapitalisatie de afgelopen 6 maanden met 75% zien dalen. Zijn we bijna op de bodem?

Helaas staan ​​we nog maar aan het begin van de renteverstrakkingscyclus door de Fed. De Fed zal de komende kwartalen de rente voortdurend moeten verhogen om de inflatie te bedwingen en er komt nog meer pijn. We hebben ons team verteld dat de komende 12-18 maanden uitdagend zullen zijn.”

Volgens Ong zet CoinGecko zich schrap voor een uitgebreide bearmarkt. Hij waarschuwde dan ook investeerders voor moeilijke tijden. Hij zei het volgende:

“We zitten al in de bearmarkt en het zal hoogstwaarschijnlijk niet kort zijn. We moeten ons voorbereiden op moeilijke tijden, voorzichtig zijn met uitgaven, ons concentreren op het optimaliseren van inkomsten en dingen bouwen die de gemeenschap wil. Nu is het tijd om onze mouwen op te stropen en te BUIDL [bouwen] voor de volgende cyclus.”

Ong gaf tot slot aan dat veel investeerders die hij kent momenteel ‘cash heavy’ zijn. Dit wil zeggen dat weinig investeerders nu risico’s nemen om te investeren in zaken als aandelen en crypto. Hij sloot af met:

“Veel investeerders die ik heb ontmoet, hebben nu veel geld. Arthur Hayes verwacht verdere onrust en is slechts een Bitcoin-koper voor $20.000 en een Ether-koper voor $1.300. Tijd om extreem selectief te zijn in je aankopen en jullie komen er sterker uit aan de andere kant van de cyclus!”

Novogratz verwacht ook verdere daling

De CEO van CoinGecko was niet de enige die besloot om zijn volgers te waarschuwen. Zo tweette de CEO van Galaxy Digital en uitgesproken Bitcoin (BTC) -supporter Mike Novogratz ook een waarschuwing voor cryptohandelaren. Hij gaf aan dat altcoins nog steeds enorme devaluaties kunnen zien in de komende maanden.

Novogratz vertelde zijn 463.600 Twitter-volgers dat altcoins nog steeds het risico lopen meer dan de helft van hun waarde te verliezen, zelfs als ze al flink zijn gedaald ten opzichte van hun hoogste punt ooit. Hij zei het onderstaande:

“Alts zijn met meer dan 80% gedaald ten opzichte van de hoogtepunten. In 2017 was dat meer dan 95%.

Dat is nog eens 70% lager.

Mijn punt is dat het kiezen van bodems gevaarlijk is en als je dat doet, schaal dan langzaam op.”

De miljardair deelde ook zijn sombere vooruitzichten voor de hele financiële markt, wat suggereert dat de cryptomarkt waarschijnlijk ook op weg is naar lagere prijzen. Hij tweette:

“Een probleem met risicomodellering is dat alle voorbeelden van stress in de afgelopen drie decennia die tot bodems hebben geleid, plaatsvinden in een klimaat van versoepeling door de Fed. We bevinden ons nog in het begin van de verkrappingscyclus. Dit betekent dat vertrouwen in modellen en zelfs ‘intuïtie’ minder moet worden.”

Hoewel Novogratz denkt dat de macro-achtergrond er bearish uitziet, is hij nog steeds optimistisch dat de cryptomarkt zich uiteindelijk zal herstellen. Hij sloot dan ook af met de onderstaande positieve noot:

“Crypto gaat niet weg. De hoeveelheid menselijk kapitaal die de ruimte ingaat, neemt niet af. De focus op het bouwen van een gedecentraliseerde infrastructuur die waarde en eigendom net zo vrij laat stromen als informatie op internet, vertraagt ​​niet. Het BBP van de metaverse gaat één kant op. Onze gemeenschap is veerkrachtig, heeft een gedeeld geloof in een nieuwe manier van werken en de zekerheid dat dit de allereerste innings is.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!