Braziliaanse beurs vergoed alle verliezen van UST

De recente ineenstorting van Terra (LUNA) en TerraUSD (UST) heeft veel investeerders geraakt. Investeerders die gebruik hebben gemaakt van één bepaalde Braziliaanse cryptocurrency-beurs hebben echter geluk, aangezien het al haar getroffen investeerders besloten heeft te vergoeden.

In een beweging die geen ander bedrijf heeft geprobeerd, is Nox Bitcoin, een cryptocurrency-beurs in Brazilië, tussenbeide gekomen om investeerders uit de Terra-situatie te redden. Nox Bitcoin besteedt zijn geld om getroffen gebruikers van UST tegen volledige waarde te vergoeden. Volgens lokale rapporten heeft de beurs alle UST-houders terugbetaald tegen een tarief van $1 met Tether’s USDT.

Volgens een lokaal nieuwsbericht heeft Nox Bitcoin, een cryptocurrency-beurs, 620.000 BRL (ongeveer €120.000) uitgegeven om al zijn klanten terug te betalen die geld hebben verloren door de ineenstorting van het Terra-ecosysteem. “FatMan” van het Terra-onderzoeksforum zei dat de beslissing een wereldwijd precedent zou kunnen scheppen voor andere crypto-beurzen.

De release van het nieuws van Nox Bitcoin is met optimisme en opluchting ontvangen in de cryptocurrency-ruimte. De beslissing van de beurs weerspiegelt de strikte Braziliaanse voorschriften voor consumentenbescherming. De Braziliaanse overheid straft bedrijven die klanten misleiden of bewust de gevaren van transacties verbergen.

Volgens het rapport zei Joao Paulo Oliveira, de CEO van Nox Bitcoin, dat het bedrijf niet verplicht is om de verliezen van zijn klanten te dekken die in bepaalde valuta op zijn platform investeren. Ze kozen er echter voor om in te grijpen om veiligheid van hun klanten te garanderen. Hij voegde eraan toe:

“Klanten hebben ons vertrouwd met staken en we begrijpen dat hun vertrouwen veel waardevoller is dan al het andere. We gaan deze gebruikers terugbetalen minus de kosten die we elders zouden hebben, zoals marketing.”

Oliveira gaf tevens aan dat ze wachten om te zien wat er daarna gebeurt met betrekking tot de vermelding van UST- en LUNA. Hij beweert dat het Terra-ecosysteem mogelijk heeft gefaald. Aan de andere kant is de markt voor cryptocurrency onvoorspelbaar en is alles mogelijk. Het management van Nox Bitcoin is dan ook lichtelijk optimistisch over de potentiële heropleving van de Terra-economie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!