Bitcoin koers ziet er erg bearish uit, volgens analist

De populaire cryptocurrency-analist op Twitter, Kevin Svenson, heeft recentelijk aan zijn ruim 100.000 volgers aangegeven dat de Bitcoin koers nu onder een crucuiaal ondersteuningsgebied handelt dat de markt sinds eind 2020 bullish heeft gehouden. Hij waarschuwt zijn volgers dan ook dat het er momenteel erg bearish uitziet voor de koningsmunt:

“De vooringenomenheid van mensen heeft de neiging om hen op dit soort momenten te verblinden. Vergeet niet dat we voor BTC een macrotrend-uitsplitsing hebben. TA [technische analyse] is TA. Dit is een teken van zwakte. In dit type structuur verkopen handelaren in bounces. We zullen waarschijnlijk maandenlang zijdelings doorbrengen of een dieptepunt bereiken.”

Hoewel Svenson bearish is op Bitcoin, zei hij dat het zeer onwaarschijnlijk is dat BTC in een rechte lijn zal dalen. In plaats daarvan verwacht hij dat de toonaangevende cryptocurrency binnen een bereik blijft handelen en tegelijkertijd volatiele prijsactie zal vertonen. Hij tweette het volgende:

“Veel mensen zijn erg paniekerig en denken altijd dat de markt groot gaat pumpen of dumpen. Zijwaartse volatiliteit is meestal waarschijnlijker. We kunnen een tijdje op een laag niveau rondhangen.”

Hij vervolgde met:

‘Zijwaarts’ in crypto betekent – smeltende pompen / dumps gedurende een lange periode die resulteren in geen significante prijsverandering.

Dat is wat ik verwacht van Bitcoin en crypto terwijl we wachten op de halvering.

Ex. Tijdperk 2019/2020.”

In een recente video zei Svenson tevens dat Bitcoin een enorme volumesignatuur op de wekelijkse grafiek van Coinbase flitste. Volgens de crypto-analist suggereert de stijging van het volume dat BTC tijdelijk een bodem kan bereiken. Hij merkte echter op dat de prijsactie van Bitcoin waarschijnlijk zal afhangen van de prestaties van de Amerikaanse aandelenmarkt.

“Als de aandelenmarkt vanaf dit punt een rally uitspeelt, zal dit in ieder geval de bodem zijn voor die tijdelijke rally, waar dat ons ook mag leiden. Op zijn minst zal het waarschijnlijk geruime tijd standhouden als bodem.

Als de S&P 500 toch weer naar beneden begint te komen en op een later tijdstip lager gaat testen, is het mogelijk dat dit geen perfect signaal is en dat we waarschijnlijk net iets minder testen, misschien richting $20.000, $22.000 of de SMA van 200 weken.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!