Spotify betreedt de metaverse via samenwerking met Roblox

Spotify, het toonaangevende muziekstreamingplatform, is klaar om het rijk van Web 3.0 te betreden. De muziekstreaminggigant heeft de krachten gebundeld met het populaire spel Roblox om zijn gebruikers een virtuele universum-ervaring te bieden. “Roblox-fans, pak je koffers”, luidde de onthulling.

Spotify moedigt gebruikers van het digitale universum aan om hun nieuwe eiland te bezoeken. Bovendien heeft Spotify’s metaverse in Roblox een groen, op de natuur gericht ontwerp en beschikt het over het kenmerkende kleurenschema van Spotify, om degenen die de Spotify-app gebruiken een vertrouwd gevoel te geven.

Gelanceerd op 3 mei, nodigt Spotify zijn gebruikers uit om verschillende taken uit te voeren om “de hitlijsten te beklimmen”, of in dit geval het Roblox-klassement. Eenmaal op Spotify Island kunnen gebruikers:

  • Gratis vier items ontgrendelen;
  • Experimenteer met de magie van geluid in een kristallen grot;
  • Spring op een trampoline;
  • Verzamel zeldzame muzieknoten die in het gebied verborgen zijn;
  • Creëer een vette beat met het virtuele muziekstation;
  • Speel op een digitaal podium met confetti en kleurrijke bubbels.

Een kans voor om met fans in contact te komen

Spotify heeft er vooral vertrouwen in dat de metaverse een breed scala aan engagementmogelijkheden zal bieden voor zowel fans als artiesten. Ze zijn ook van plan om op het eiland artiesten meer kansen te bieden om geld te verdienen met in-game digitale merch. Daarnaast belooft Spotify een “eenvoudige oplossing” voor makers die willen bijdragen aan de productie van in-game producten.

Dit is de allereerste poging om een ​​muziekstreamingservice op te zetten binnen het ecosysteem van de game. Onlangs heeft Spotify gewerkt aan een community-based oplossing nadat artiesten hun bezorgdheid hadden geuit over de gebrekkige verbinding tussen makers en luisteraars op het populairste muziekstreamingplatform. Hierdoor is de metaverse het toneel geworden waarop het platform speelt.

Concluderend is het vermeldenswaard dat het “wonderland van geluiden, zoektochten en exclusieve merch” van het op blockchain gebaseerde eiland wordt aangedreven door Roblox, een bedrijf dat is opgenomen in de TOP 500 baanbrekende bedrijven van het jaar. Roblox is een bedrijf met meer dan 40 miljoen dagelijkse gebruikers en is enorm populair onder kinderen. Om de samenwerking te vieren heeft Spotify tevens een speciale nieuwe playlist uitgebracht.