Ripple rechtszaak

Nieuwe documenten kunnen overwinning betekenen voor Ripple

De bekende advocaat en juridisch expert op het gebied van de cryptocurrency-markt, John Deaton, heeft recentelijk aangegeven dat een schending van de ethiek het einde kunnen betekenen van de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Deaton wees op documenten die zijn ontdekt door een anti-corruptiewaakhond Empower Oversight waarbij William Hinman – de voormalige directeur van Corporate Finance van de SEC, die in een toespraak van 2018 aangaf dat Ethereum (ETH) geen effect is – betrokken is.

Volgens Empower Oversight suggereren e-mails dat Hinman bewust een belangenconflict had bij het houden van de toespraak voordat deze werd gehouden. Deaton gaf aan dat dit het einde zou betekenen van de rechtszaak van de SEC tegen Ripple, die het in december 2020 aanspande op grond van beschuldigingen dat XRP was uitgegeven als een niet-geregistreerd effect. Hij zei het volgende:

“Als Hinman de toespraak niet heeft voorgelegd aan een conflictscreening, is het game, set en match. Het Ethics Office zal boos worden en hem onder de bus willen gooien als we dit onderzoek forceren door middel van brieven van het Congres.”

Volgens een verklaring van Empower Oversight had Hinman banden met Simpson Thacher, een advocatenkantoor dat Ethereum promootte, terwijl de toespraak werd gehouden. Hinman voegde zich ook weer bij het advocatenkantoor kort nadat de rechtszaak was ingediend. De groep gaf tevens aan dat het Ethics Office van de SEC Hinman waarschuwde dat hij zich van de zaak moest terugtrekken. Het gaf het volgende aan:

“[Ons] FOIA-verzoek laat zien dat het Ethics Office van de SEC dhr. Hinman dat hij een direct financieel belang had in zijn voormalige advocatenkantoor, Simpson Thacher, en dat hij zich dus moest onthouden van alle zaken die het bedrijf zouden kunnen raken; en, om te voorkomen dat hij zijn standpunt verkeerd heeft begrepen, heeft het Ethics Office hem uitdrukkelijk gezegd geen contact te hebben met het personeel van Simpson Thacher.”

Empower Oversight zei dat Hinman zijn banden met het advocatenkantoor niet bekend had gemaakt en dat zijn opmerkingen de prijs van Ethereum op het moment van de toespraak hielpen opdrijven. Het zei het onderstaande hierover:

“De aan Empower Oversight bekendgemaakte gegevens en andere informatie laten zien dat dhr. Hinman heeft het directe financiële belang van Simpson Thacher in de Enterprise Ethereum Alliance niet bekendgemaakt…

In zijn toespraak meende hij dat Ether geen effect is en stelde hij dat ‘op basis van mijn begrip van de huidige staat van Ether, het Ethereum-netwerk en zijn gedecentraliseerde structuur, huidige aanbiedingen en verkopen van Ether geen effectentransacties zijn’. De waarde van Ether steeg direct na dhr. Hinmans toespraak.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN