El Salvador maakt $1 miljoen koerswinst door nieuwe BTC-aankopen

Zoals eerder aangegeven heeft El Salvador recentelijk de Bitcoin-reserves aangevuld door 500 BTC te kopen voor een prijs rond de $30.000. Door deze aankoop heeft het land al winst kunnen maken en de president van het land heeft niet geaarzeld om hierover te pronken op zijn Twitter-account.

Volgens de Twitter-post is het saldo van het land omhooggegaan tot $1 miljoen in slechts 11 uur direct na het kopen van de Bitcoins. Terwijl president Bukele opschept over de succesvolle deal, werd er door Twitter-gebruikers aangegeven dat het land maar liefst $20 miljoen in de min staat, vanwege de gemiddelde prijs van de aankopen dat op ongeveer $45.000 ligt. Bukele zei op Twitter:

“Ik zou deze munten nu kunnen verkopen en bijna een miljoen dollar verdienen in slechts 11 uur, maar natuurlijk niet.”

Doordat de gemiddelde aankoopprijs van Bitcoin hoog is, beland El Salvador pas in de groene cijfers zodra de prijs van de grootste cryptocurrency met ongeveer 40% is gestegen. In september begon het land met de aankopen van Bitcoin toen BTC ongeveer voor $50.000 verhandelde.

El Salvador accepteert Bitcoin (nog) niet

Het is daarnaast ook jammer voor de president dat de inwoners van El Salvador het niet zien zitten om over te stappen op Bitcoin en de Chivo-wallet te gebruiken. Een aantal weken geleden kwam het nieuws naar buiten dat 60% van de inwoners van het land de Chivo-wallet heeft laten vallen nadat zij de gratis $30 hadden ontvangen.

Ook de bedrijven die in El Salvador actief zijn haasten zich niet om Bitcoin te accepteren. Slechts 20% van alle bedrijven biedt namelijk pas betalingen in Bitcoin aan. Naar verluidt zijn er zelfs bedrijven die BTC eerder hebben geaccepteerd, die nu het hebben laten vallen en teruggekeerd zijn naar de basis.

Ook als het gaat om belastingen, loopt het nog geen storm. Slechts 5% van alle inwoners van El Salvador heeft ervoor gekozen om hun belastingen te betalen met behulp van de Chivo-wallet.

De lage graad van acceptatie hangt zeer waarschijnlijk samen met de volatile aard van Bitcoin in combinatie met de technische complexiteit van het gebruik van de Chivo-wallet. Vooral ouderen hebben moeite met gebruik ervan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!