De adoptie van Cardano blijft stijgen, ondanks daling

Hoewel de cryptocurrency-markt voornamelijk in de ban is van de rode cijfers, heeft de bekende Ethereum-uitdager Cardano (ADA) een toename in acceptatie laten zien, waarbij het aantal ADA-portefeuilles een nieuw record bereikte, ondanks een wankele maand april voor het plaform omtrent smart contracts.

Een nieuw rapport van CryptoCompare laat zien dat het aantal adressen met Cardano vorige maand een recordaantal bereikte te midden van een aanzienlijke toename van het aantal hodlers, of entiteiten die hun ADA-stacks meer dan een jaar niet meer verplaatst hebben. Het gaf het volgende aan:

“Het aantal adressen met ADA groeide in april met 2,99% tot een recordhoogte van 5,20 miljoen. Dit is inclusief een toename van het aantal hodlers van 529.000 in maart naar 679.000 in april. Kortetermijnhandelaren daalden met 44,6% tot 377.000.”

Het is echter niet allemaal positief. Het rapport gaf namelijk aan dat hoewel het aantal adressen met een ADA-saldo blijft groeien, de gebruikersactiviteit op het netwerk aan kracht begint te verliezen. Het zei het volgende hierover:

“Activiteit op de Cardano-blockchain kreeg in april een grote klap. Maandelijkse transacties daalden met 62,2% tot 1,17 miljoen, terwijl de gemiddelde actieve adressen ook met 57,7% daalden tot 52.000. De gemiddelde dagelijkse nieuwe adressen zagen een vergelijkbare daling van 59,1% tot 23.200.”

Kijkend naar de ontwikkelaarsstatistieken van Cardano, benadrukte het bedrijf echter dat het aantal GitHub-commits voor het achtste grootste cryptoproject licht is gestegen van 5.623 in maart tot 5.723 in april, terwijl het totale aantal bijdragers stabiel bleef op 111.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!