Kan PLUGnet het KYC-probleem verhelpen?

Het synthetische activanetwerk, PLUGnet, beweert dat on-chain KYC-oplossingen een dringende noodzaak zijn voor de ontwikkeling van de crypto-ruimte.

Er werd gesproken met een vertegenwoordiger van het bedrijf die een groot probleem schetste. Elke ondertekende of voorgestelde wetgeving maakt melding van de KYC-vereisten voor naleving, waarbij wordt beweerd dat het nodig is om het witwassen van geld en andere illegale activiteiten te voorkomen. PLUGnet is van mening dat dit heeft geleid tot problemen in de bedrijfsvoering, schaalbaarheid en bedrijfsstrategie.

PLUGnet is opgericht om te helpen bij crypto-gebaseerde services. Dit doen zij door te zorgen dat de projecten voldoen aan verplichte nalevings-, governance- en identificatievereisten en tegelijkertijd de gegevensprivacy en -beveiliging te behouden.

Volgens het bedrijf kunnen clients van de Ottó-blockchain van PLUGnet gebruiken om hun projecten te lanceren zonder KYC-vereisten te implementeren. Naar verluid zal dit worden geregeld door de verificatietechnologie van het netwerk.

Het netwerk vertrouwt op NFT’s die de KYC-metadata van elke gebruikerwallet vertegenwoordigen. Hierdoor kan het netwerk samenwerken met betalingsproviders en creditcarddiensten insluiten in Web3-wallets. Gebruikers kunnen digitale activa ook rechtstreeks uit hun wallet halen om online te winkelen.

In maart had de COO van PLUGnet, Jeff McDonald, de openbare bèta aangekondigd voor het portaal op Ottó. De aankondiging kwam na een belangrijke upgrade van het netwerk waardoor het een hogere doorvoer kon verwerken.

Bron: Twitter

PLUGnet is bovendien recentelijk geïntegreerd met het gedecentraliseerde betalingsprotocol Immersve. De samenwerking heeft naar verluid een belangrijk rol gespeeld bij het faciliteren van de voortdurende experimenten van Mastercard met de metaverse.

Ook werd er door het PLUGnet-team verklaard dat het is ontworpen om innovatieve DeFi-services te bieden en activa van elke blockchain te benutten. Het stelt naar verluidt iedereen in staat die PLUG-tokens heeft om deel te nemen aan het gedecentraliseerde beheer van het netwerk en om verbinding te maken met verschillende partnerbeurzen, bewaringsproviders, vermogensbeheerders en stakingsfarms binnen de PLUGnet Partner Alliance.