Eén betrouwbare indicator wijst op aankomende Bitcoin-bodem, aldus analist

De populaire crypto-analist Benjamin Cowen heeft in een recente video aangegeven dat een eenvoudige indicator, met een voorgeschiedenis van het correct aanduiden van Bitcoin-bodems, op het punt staat op weer te signaleren.

In de nieuwe strategiesessie wees Cowen op de 20-weeks en 100-weeks Simple Moving Average (SMA) combo op Bitcoin (BTC). Hij gaf aan dat, nu beide SMA’s bijna convergeren, ze in de geschiedenis van Bitcoin slechts twee keer zijn overgestoken, beide keren op de bodem van een BTC-correctie. Hij zei het onderstaande:

“Er zijn twee tijden in de geschiedenis, slechts twee keer, waar de 20-weekse SMA onder de 100-week kwam… indicatoren bla bla. Maar laten we eens kijken om te zien, was er enige betekenis aan het kruisen van deze twee voortschrijdende gemiddelden?”

Hoewel Cowen zei dat de kruising van deze twee voortschrijdende gemiddelden altijd de bodem heeft gemarkeerd, kan het ook samenvallen met een verdere neerwaartse capitulatie, waarvoor hij eerder gewaarschuwd heeft. Als de voortschrijdende gemiddelden kruisen, zal dat dit waarschijnlijk ergens eind volgende maand of begin juli zal gebeuren, aldus de analist. Hij zei het volgende:

“En dus is de vraag: zal de 20-week kruisen onder de 10-week? Als dat zo is, markeerde dat historisch gezien uiteindelijk de bodem, zelfs als het nog een daling van 40% was of zoiets, maar dat is wat historisch gezien uiteindelijk de bodem markeerde, in ieder geval op deze manier ernaar kijkend. Gaan ze binnenkort oversteken?

Nou, niet in mei, het zal hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren in mei, het zal hier waarschijnlijk een tijdje duren voordat ze daadwerkelijk oversteken. Als we de huidige trend zouden extrapoleren, laten we aannemen dat ze in hetzelfde tempo blijven bewegen, dan zou het eind juni of misschien begin juli gebeuren.”