Bitcoin

Warren Buffet zou nog geen $25 betalen per Bitcoin

Een kleine $25 per Bitcoin (BTC) is al een decennium geschiedenis, maar de legendarische investeerder Warren Buffett is niet bereid om dat bedrag te betalen, zelfs niet voor de volledige circulerende voorraad Bitcoins van vandaag. Buffett vuurde zaterdag 30 april tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway opnieuw schoten af op Bitcoin.

Ondanks een grote verschuiving in de institutionele perceptie van Bitcoin, blijft Buffett bij zijn eerdere standpunt. Sprekend op de vergadering zei Buffett:

“Of het in het komende jaar, of vijf of tien jaar, omhoog of omlaag gaat, weet ik niet. Maar waar ik vrij zeker van ben, is dat het niets oplevert. Het heeft iets magisch en mensen hebben aan veel dingen magie toegekend.”

Warren Buffett is in het verleden rond 2018 een sterke criticus geweest van Bitcoin en noemde het “Rat Poison Squared”. De prijs van BTC is de afgelopen vier jaar echter bijna 10x gestegen. Buffett is van mening dat Bitcoin geen intrinsieke waarde heeft.

Warren Buffett – Zal niet eens $25 betalen voor hele Bitcoin voorraad


In een sarcastisch commentaar zei Buffett dat niemand “short” zit op Bitcoin. In een reactie op de perceptie van beleggers voegde Buffett eraan toe dat iedereen een langetermijnhouder wil zijn. Buffett heeft in het verleden echter gezegd dat zelfs hij Bitcoin niet zal shorten. Buffett trok de recente analogie met onroerend goed en zei:

“[Als] je me 1% van alle appartementenhuizen in het land aanbiedt en je wilt nog eens $25 miljard, dan schrijf ik je een cheque, het is heel simpel.

Als je me nu zou vertellen dat je alle bitcoin ter wereld bezit en je biedt het me aan voor 25 dollar, dan zou ik het niet aannemen, want wat zou ik ermee doen? Ik zou het op een of andere manier aan je terug moeten verkopen. Het gaat niets doen. De appartementen gaan huur produceren en de boerderijen gaan voedsel produceren.”

Charlie Munger, Buffetts partner bij Berkshire Hathaway, haalde ook uit naar Bitcoin. Hij zei: “In de eerste plaats is het dom omdat het waarschijnlijk nog steeds naar nul gaat”.

Maar niet alle miljardairs op Wall Street zijn tegen Bitcoin. De miljardair Ray Dalio heeft herhaaldelijk gezegd dat het goed is om een zekere blootstelling aan Bitcoin te hebben. Dalio bezit zelf Bitcoin op persoonlijke titel.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN