Bitcoin ervaart “ongeëvenaarde vraag op de spotmarkt”, aldus Willy Woo

De veel gevolgde on-chain analist Willy Woo heeft afgelopen weekend aan zijn miljoen volgers aangegeven dat Bitcoin (BTC) een historisch ongeëvenaarde vraag op de spotmarkt ervaart, ondanks de teleurstellende prijsactie die de afgelopen weken heeft plaatsgevonden. Hij ging verder met stellen dat institutioneel kapitaal in Bitcoin stroomt, terwijl het de prijsactie van eind 2020 emuleert, net voordat er een massale rally op de cryptomarkt uitbrak. Hij zei het volgende:

“De Bitcoin-prijs gaat zijwaarts omdat Wall St futures-contracten verkoopt in een macro-risicovolle handel. Ondertussen wint institutioneel geld BTC met pieksnelheden en gaat het naar koude opslag.

Op tijden als deze herinner ik me de aanbodschok-squeeze in het vierde kwartaal van 2020.”

Volgens Woo beschouwen beleggers BTC mogelijk al als een legitieme veilige-haven activaklasse, gezien het vermogen van Bitcoin om een ​​volledige ineenstorting te voorkomen in het licht van een steile correctie op de aandelenmarkt. Hij tweette:

“De BTC-prijs houdt goed stand terwijl de aandelen dalen en de USD Index aan het moonen is. Dit getuigt van de ongekende spotaankopen die momenteel plaatsvinden.

Met andere woorden: beleggers zien BTC nu al als een veilige haven. Het duurt even voordat de prijs dit weerspiegeld. Wacht tot de futures-verkopen geen munitie meer hebben.”

Op de korte termijn denkt Woo dat Bitcoin te maken krijgt met tegenwind van macro-economische factoren. Hij merkte echter op dat de USD-dollarindex (DXY) zich op een kritiek weerstandsniveau bevindt, wat zou kunnen resulteren in een afwijzing die Bitcoin en andere activa zou kunnen helpen bij het op gang brengen van rally’s.