Rusland crypto wet

Rusland staat handel toe op enkele beurzen

De Centrale Bank van Rusland heeft het idee om de handel in digitale valuta’s toe te staan op enkele door de overheid gesteunde beurzen van het land.

De Centrale Bank van Rusland (CBR) heeft een vergadering achter gesloten deuren gehouden met de belangrijkste belanghebbenden in het ecosysteem voor de financiële activa, aldus Kommersant. Ook werden er opties besproken over het toelaten van cryptocurrencies op hun platforms. De gesprekspartner van Kommersant op de financiële markt was aanwezig bij de vergadering en zei het volgende:

“De beurzen zijn een voorstander van handel met hen, makelaars steunden voornamelijk het concept (omdat dit voor hen een uitbreiding van het aantal instrumenten is), maar informatiesysteem-beheerders waren sceptisch over de voorstellen.”

De discussies bevinden zich nog wel een vroeg stadium. Toch zien experts de stap als een slimme manier voor het CBR om controle te houden over de activaklasse, vanwege de groeiende oppositie tegen de stap om het actief te verbieden van zowel het ministerie van Financiën als de top tech- en politieke leiders in Rusland. De experts zijn van mening dat de digitale valuta’s voor het einde van dit jaar naar de beurs hadden moeten worden gebracht.

De nasleep van de invasie van Oekraïne door Rusland is het opleggen van talloze sancties gericht op het verlammen van de economie van de laatste in niet geringe mate. Met financiële dienstverleners zoals Mastercard en Visa die hun diensten aan Rusland al hebben afgesneden, en crypto-handelsplatforms zoals Binance die gedwongen werden om te voldoen aan de 5e regen van sancties uit Europa om te stoppen met het bedienen van Russische gebruikers, moest de Russische regering flexibel blijven in haar omgang met de cryptocurrency-exchange.

Het CBR heeft eerder dit jaar overwogen om cryptocurrencies te verbieden maar inmiddels is de dynamiek verschoven. De nieuwe maatregelen om digitale activa op te nemen als een verhandelbaar financieel instrument zijn klaar om het hele cryptocurrency-ecosysteem te bevoordelen, ongeacht het motief achter het gebaar. De activaklasse kan een zeer cruciale rol spelen bij het ondersteunen van de Russische economie doordat het westerse sancties kan bestrijden. Zo kan Rusland makkelijker internationale betalingen afhandelen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN