Hierdoor kan Bitcoin zich los koppelen van aandelen, aldus William Clemente

In de laatste nieuwsbrief van Blockware Intelligence merkte de bekende on-chain analist William Clemente op dat Bitcoin (BTC) onlangs een “extreem hoge” correlatie met de Nasdaq 100 heeft laten zien, waarna hij aangaf dat de aanboddynamiek van Bitcoin zal moeten veranderen om los te kunnen koppelen van aandelen. Hij zei het volgende, onder verwijzing van de onderstaande grafiek:

Bron: Blockware Intelligence

“Hieronder zie je de 1D-correlatie van BTC met [Nasdaq] die oploopt tot 0,98. Of Bitcoiners BTC nu op deze manier zien of niet, het feit is dat de bredere markt [BTC] heeft gezien als een activa met een hoge bèta, en het in de mand heeft gelegd met technologie.”

Om Bitcoin in prijs te laten stijgen, gaf Clemente aan dat het ofwel een herstel van de technologie-markt nodig heeft of dat het zich moet loskoppelen van aandelen. Hij ging verder met stellen dat het tweede al begonnen is, aangezien een nieuw soort kopers de markt betreden om de koningsmunt te kopen, waarvan hij voorspelde dat dit zal leiden tot ontkoppeling van de aandelenmarkt.

Als bewijs vergeleek Clemente een grafiek die het percentage Bitcoin weergeeft dat in een jaar niet is verplaatst met een grafiek die bijhoudt hoe ver de Nasdaq van zijn hoogste punt ooit verwijderd is. Hij gaf het onderstaande aan:

Bron: Blockware Intelligence

“Wat we zien is dat, ondanks dat de Nasdaq ongeveer 20% daalde, een recordhoogte van ~64% van het circulerende aanbod van Bitcoin niet is verplaatst. Voor mij illustreert dit het feit dat er een geloofsbasis is van Bitcoiners/HODLers voor de lange termijn die BTC gebruiken als waardeopslag, ondanks ongekende onzekerheid op de wereldwijde markten.”

Clemente merkte tevens op dat de uitstroom van Bitcoin-beurzen toeneemt. Bovendien gaf hij aan dat whales al een maand de koningsmunt aan het accumuleren zijn. Hij sloot af met:

“Ik denk dat het verhaal van deze bearmarkt de overdracht van aanbod is van traditionele financiële entiteiten voor correlatiehandel naar langdurig veroordeelde crypto-inboorlingen, [vermogende] individuen en toekomstgerichte instellingen. Zodra deze leveringsoverdracht is voltooid, vermoed ik dat we op zijn minst een verlengde decorrelatie van meerdere weken gaan zien.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!