Verzwakking van de wereldeconomie is positief voor crypto, aldus Raoul Pal

De voormalig Goldman Sachs-directeur Raoul Pal heeft in een recent interview met BitBoy Crypto aangegeven dat veranderingen in de wereldwijde marktomstandigheden de volgende bull run voor Bitcoin (BTC) kunnen veroorzaken. Hij ging verder met stellen dat hoewel hij nog steeds optimistisch is over crypto, de markt een grote gebeurtenis nodig heeft om het volgende deel van de bullmarkt te ontketenen. Hij zei het volgende:

“Ik denk eigenlijk dat we ons waarschijnlijk nog steeds in de eerste fase van de volgende bull-leg-up bevinden. Zo voelt het voor mij, maar we moeten iets zien veranderen. Wat gaat er veranderen om dat te doen?

Mijn gok is dat als de Amerikaanse economie of de wereldeconomie begint te verzwakken, de markt zal zeggen: ‘Oh, er zullen minder renteverhogingen zijn dan verwacht’, en daarom is dat meestal goed voor crypto of technologie. Technologie-investeringen in Cathie-Wood-stijl… Ik denk dat het minimaal, dat soort dingen zullen zijn.”

De macrogoeroe gaf in het interview ook aan dat instellingen blijven investeren in de crypto-ruimte, ook al nam het aantal particuliere beleggers af als gevolg van inflatie. Hij ging verder met het volgende:

“De consumentenmarkt kwam in mei uit en de reden dat ze in mei uitkwamen was omdat de inflatie begon te stijgen en mensen dus minder geld op zak hadden. We zagen net minder activiteit vanuit de detailhandel, maar de instellingen zijn er geweest …

Ik zie de asset allocatie van de instelling. Ik spreek met alle grootste pensioenfondsen, family offices, banken, iedereen, en ze zijn allemaal bezig zichzelf op te richten. Mensen beginnen kapitaal toe te wijzen.”

Pal zei ook dat detailhandelaren zullen terugkeren zodra de cryptomarkten tekenen van leven beginnen te vertonen. Hij sloot af met het volgende:

“Mensen blijven denken dat er een muur van geld zal zijn waar op een dag iedereen tegelijk binnenkomt. Zo werkt het niet. Het is als een vloedgolf die binnenkomt en voor je het weet ben je zo diep …

Parabolische bewegingen vinden plaats zodra u de prijsbeweging begint te zien. Ik weet dat het belachelijk klinkt, maar op dit moment zal de zullen de consumenten terugkomen als ze voelen dat ze geld kunnen verdienen, maar ze zullen het niet doen als ze dat niet kunnen, omdat ze het risico niet kunnen nemen.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!