CoinMarketCap leerprogramma

Modegigant LVMH bekijkt de metaverse “zeer voorzichtig”

LVMH, het moederbedrijf dat toezicht houdt op merken als Christian Dior, Marc Jacobs, Tiffany & Co. en Louis Vuitton, geeft aan dat het de metaverse en blockchain-gaming “zeer voorzichtig” bekijkt, zei Jean Jacques Guiony, Chief Financial Officer van LVMH, in de laatste winstoproep.

Verschillende bedrijven onder de LVMH-paraplu zijn al begonnen met experimenten in crypto, NFT’s en gaming. Zo gaven wij onlangs al aan dat het modemerk Louis Vuitton een op zichzelf staand mobiel spel heeft gelanceerd waarin spelers de kans hebben om NFT’s te verdienen.

Naast Louis Vuitton heeft Tiffany’s bestuurslid Alexandre Arnault onlangs ook zijn CryptoPunk NFT in sieraden veranderd. Volgens OpenSea-gegevens kocht het bedrijf in maart ook een NFT ter waarde van 115 ETH, of ongeveer $380.000.

Ondanks het enthousiasme van individuele merken, uitte LVMH’s chief executive Bernard Arnault (vader van Tiffany’s executive Alexandre) enige bezorgdheid tijdens de winstoproep van het bedrijf in januari. Hij zei dat ze “op de hoede moeten zijn voor zeepbellen”.

Tijdens de winstoproep van vorige week zei Guiony dat het moeilijk is om commentaar te geven op wat de metaverse betekent voor het bedrijf, omdat “het geheel interessant en veelbelovend is”, maar nog in de kinderschoenen staat. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat ik mezelf voor gek zou zetten als ik je precies vertel wat we in gedachten hebben en dat [de metaverse] heel duidelijk is en dat we precies weten wat we in de toekomst zullen doen. Er zijn veel initiatieven die mogelijk tot zakelijke ontwikkelingen kunnen leiden […] wees gerust, wat er ook gebeurt, wij zullen er deel van uitmaken. Maar wat er precies gebeurt, is ons voorlopig niet bekend.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN