OKEx

Tether reduceert commerciële schuldbezittingen in USDT

De CTO van Tether, Paolo Ardoino, heeft gezegd dat het bedrijf zijn commerciële schuldposities zal verminderen. Dit gaf hij aan in een interview met CNBC op 13 april tijdens de Paris Blockchain week Summit. De grootste stablecoin van de wereld wordt momenteel ondersteund door gemixte tas van commerciële schuldbezittingen, contanten en cryptocurrencies. Het moet nog een officiële audit vrijgeven van zijn reserves. De CNBC correspondent gaf het volgende aan:

“Na verloop van tijd zullen we het commercial paper blijven verminderen, we zijn nog niet klaar met de reductie. Tether CTO @paoloardoino vertelt me dat het bedrijf van plan is om de hoeveelheid commercial paper in zijn reserves voor $USDT te verminderen, omdat de vragen over de steun van de stablecoin blijven bestaan. Belangrijk gesprek @PBWSummit terwijl deze industrie zich blijft ontwikkelen.”

Daarnaast voegde Ardoino eraan toe dat het bedrijf het geld van dit commerciële papier naar Amerikaanse staatsobligaties had verplaatst. Tether heeft zijn commercial paper, of kortlopende bedrijfsschulden, al afgebouwd in een poging om meer transparantie te bieden met betrekking tot zijn reserves. In Q4 van 2021 verlaagde het bedrijf al zijn commercial paper-holdings met 21%. Daarnaast verdubbelde het bijna zijn toewijzing aan treasury paper of kortlopende liquide overheidsschuld. Iets meer dan 30% van de totale reserves van Tether in het vierde kwartaal bestond uit commercial paper, tegen meer dan 44% in het kwartaal ervoor.

Tether op weg naar transparantie

Er is veel controverse geweest over de reserves van de stablecoin, waardoor veel aandacht is getrokken van Amerikaanse wetgevers. Vorig jaar legde de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) Tether een boete op van $41 miljoen voor het doen van onware of misleidende verklaringen dat USDT volledig zou zijn ondersteund door fiat-valuta’s. Het bedrijf stemde hiermee in om een uitsplitsing te geven van de activa die zijn digitale valuta ondersteunen als een onderdeel van een schikking met de procureur-generaal van New York. Tether heeft echter nog niet bekend gemaakt voor welke bedrijven het commercial paper heeft. Ardoino ging niet verder in op details, maar gaf het volgende aan:

“Onze reis naar meer transparantie is nog niet voltooid.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN