82% van de Cardano-houders staan in het rood

De huidige prijs van het native token van Cardano, ADA, zorgt ervoor dat 82% van de eigenaren momenteel op verlies staat. Sinds het token in november 2021 piekte op $3,1 per token is de prijs gestaag gedaald en wordt nu verhandelt voor een prijs van ongeveer $0,97. Twee weken geleden stond het sentiment rond ADA er heel anders voor. Toen stond slechts 67% van de beleggers in het rood.

Door enkele slechte dagen tuimelde de prijs weer naar beneden, waardoor het percentage verliezers weer steeg naar 82%. De eigenaren van ADA die break-even spelen is daarnaast slechts 3%. Ook staat ongeveer maar 14% van de beleggers in het groen, doordat ze goedkoper gekocht hebben dan de huidige prijs. Alle statistieken komen van het crypto-analysebedrijf IntoTheBlock. Volgens platformstatistieken werd ADA in het voorgaande jaar overgenomen door 76% van de ADA-tokenhouders, waarbij 12% dit de afgelopen maand had gedaan. De statistieken van IntoTheBlock laten daarnaast zien dat slechts 11% van de tokenholders ADA langer dan een jaar in bezit heeft.

Het Cardano-netwerk blijft groeien

Ondanks de dip in prijs blijft het netwerk van Cardano groeien. In het eerste kwartaal van 2022 zijn er maar liefst 3,2 miljoen wallet geregistreerd op de Cardano-blockchain. Dit betekent een stijging ten opzichte van vorig jaar. In december 2020 werden er 186.000 wallets geregistreerd en in het eerste kwartaal van 2021 kwam dit cijfer uit op 453.00. Gegevens van Santiment tonen aan de whales die meer dan 10 miljoen ADA in bezit hebben zijn teruggekeerd naar hun grootste deel van het aanbod in twee jaar, met 46,6%. Er zijn positieve tekenen voor Cardano’s ADA, zoals blijkt uit Kraken’s crypto on-chain digest van maart 2022, waarin staat dat de vraag in de loop van de tijd is toegenomen. Volgens de studie van Kraken zijn de transactieprijzen voor ADA met 51,5 procent gestegen van $0,33 per transactie.