Inactieve Bitcoin-adressen komen tot leven na 12 jaar

Na 12 jaar van inactiviteit zijn twee grote Bitcoin (BTC) adressen tot leven gekomen. BTCparser, de blockchain dat monitoring tool, zegt dat twee Bitcoin-adressen die eerder actief waren in 2009 een gecombineerde 100 Bitcoin binnen enkele minuten van elkaar hebben verplaatst. De oudste van de twee adressen is gemaakt op 22 november 2009 en heeft zojuist iets meer dan 50 Bitcoin naar een onbekend adres verzonden. De nieuwere van de twee adressen is gemaakt op 23 november 2009 en heeft zojuist iets meer dan 50 Bitcoin naar een ander onbekend adres gestuurd. Whale Alert tweette hierover het volgende:

“? Een slapend adres met 50 #BTC (2.158.390 USD) is na 12,4 jaar net geactiveerd!”

? Een slapend adres met 50 #BTC (2.165.186 USD) is na 12,4 jaar net geactiveerd”

Is Satoshi de eigenaar van de Bitcoin-adressen?

De twee adressen bezaten elk ongeveer 50 Bitcoin. Toch hebben de adressen gedurende hun bestaan keline hoeveelheden in BTC ontvangen. De kleine hoeveelheden BTC werden naar deze adressen gestuurd. Het zijn waarschijnlijk dusting-aanvallen, waarbij er pogingen worden gedaan om de identiteit van de wallet-holder te achterhalen. Handelaren binnen de crypto-ruimte denken dat er altijd een kans bestaat dat een active wallet met vroeg gedolven Bitcoin kan behoren tot de pseudonieme maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Er wordt geschat dat Satoshi ongeveer een miljoen BTC heeft gedolven, een voorraad die tegen de huidige prijzen meer dan $43 miljard waard zou zijn.

De laast bekende activiteit van de twee adressen vond minder dan elf maanden nadat BTC voor het eerst werd gemined in januari 2009. Ook gebeurde het iets meer dan 12 maanden voordat Satoshi verdween. De laatst bekende publiekelijk verifieerbare digitale waarneming van Satoshi was in december 2010 op het BitcoinTalk online forum toen de pseudonieme maker sprak over een Bitcoin-software-update die was ontworpen om denial-of-service-aanvallen te voorkomen. BTC werd verhandeld op ongeveer $ 0,001 in november 2009. Het vlaggenschip cryptocurrency wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $43.732.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!