CryptoCoinTalk: Twee macro scenario’s voor de Bitcoin koers..

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Niet schrikken! Ja, het zijn vrij extreme uiteinden, maar prijstechnisch zijn dit wel dé twee macro scenario’s voor de Bitcoin koers volgens onze strategie. Ga er eens rustig voor zitten en neem vooral nog een bakkie overheerlijke senseo. We gaan je vandaag meenemen in het macrobeeld van de Bitcoin koers en zoomen daarna uiteraard een stuk in richting het actuele lokale prijsbeeld.

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

Er zijn dus twee verschillende macro scenario’s die volgens onze strategie het meest voor de hand liggend zijn. Ik hoor u al denken: Het kan stijgen of dalen, het kan dooien of vriezen, we gaan naar de maan of we liggen onder de brug. Ja, als trader en analist schets je altijd meerdere scenario’s. Wij doen niet aan voorspellen, maar aan kansberekenen. Als dit gebeurt… is de kans groot dat dat gebeurt… En het scenario wat uitspeelt, daar anticipeer je dan op of neem je in ieder geval mee bij het inplannen van de trades en het in en uitschalen van lange termijn posities. De twee scenario’s zien er als volgt uit:

Scenario 1. Dit is het scenario wat in mijn ogen het meest voor de hand ligt. Op macrogebied maakt de prijs nog steeds higher highs en higher lows. En dus is de trend omhoog. Ook lokaal hebben we de macro higher low geconfirmeerd door ook daar lokaal een higher high neer te zetten. Het enige wat we nu willen zien is dat de Bitcoin koers lokaal de higher low gaat vasthouden en de wekelijkse supply op $50.775-$46.502 gaat breken. Dit doet de prijs door er een wekelijkse candle close boven te sluiten. Als dat gebeurt zie ik persoonlijk weinig beren meer op de weg (klein woordgrapje) die kunnen voorkomen dat de prijs richting $65.000 en wellicht zelfs nieuwe all time highs gaat bewegen. Deze hele bullish thesis wordt geïnvalideerd bij een wekelijkse candleclose onder de $37.622 (higher low op basis van candlecloses).

Scenario 2. Dit scenario is gebaseerd op een iets ingewikkeldere theorie, een combinatie van liquiditeit en ranges. Ranges bewegen namelijk op basis van liquiditeit. Ik hoor u wederom denken: Wat is liquiditeit? In jip en janneketaal is liquiditeit niet meer of minder dan de stoplosses van traders en beleggers. Deze worden geplaatst onder lows (door long posities) of boven highs (door short posities). Marketmakers zoeken die liquiditeit op en triggeren de stoplosses, waardoor zij zelf gemakkelijker in positie kunnen komen, zonder dat ze de koers in hun eigen nadeel beïnvloeden. Met andere woorden: De stoploss triggers zorgen ervoor dat mensen automatisch uit hun positie stappen en recht in de handen van de marketmakers verkopen.

Nu snel terug naar het scenario. Met deze kennis in pacht gaan we de situatie ook zo bekijken. Als de prijs aan de bovenkant de liquiditeit heeft opgehaald is de meest logische verwachting dat de prijs de liquiditeit aan de onderkant gaat opzoeken en vice versa. Dit werkt net zo lang totdat de range aan de onderkant of bovenkant uitbreekt. Dit gebeurt zodra er een candleclose overtuigend buiten sluit. We hebben in deze situatie de liquiditeit aan de bovenkant opgehaald en het meest logische gevolg is dus dat we de liquiditeit aan de onderkant gaan opzoeken. Als de bears dat voor elkaar willen krijgen is dit dé plek om dat in gang te zetten. We hebben de wekelijkse supply afgewezen en lijken dus ook op weg omlaag. Dit bearishe scenario wordt geïnvalideerd bij een wekelijkse candleclose boven de wekelijkse supply op $50.775-$46.502.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek zijn er ook wederom bullish en bearish scenario’s. We hebben een higher high neergezet en je mag nu dus ook een higher low verwachten. Dit kan op twee prijsgebieden gebeuren:

  1. $42.201-$40.912.
  2. $39.671-$37.760.

Mochten we één van deze higher lows gaan vasthouden kunnen we ons op gaan maken voor een higher high en een prijsbeweging richting op z’n minst de $50.000.

Kanttekening is dat we terug zijn gekomen onder de key support op de $44.500 en dus in feite een deviatie hebben gevormd. Dit draagt bij aan de bearish thesis. Als we de higher low verliezen op de $39.671-$37.760 en daar een dagelijkse candle close onder gaan krijgen, dan gaat het bearishe scenario snel in beeld komen. Dan kunnen we een beweging omlaag verwachting richting de lows op $34.322 en $32.917 en houden wij ook serieus rekening met het $28.850 scenario.

Bij ons in de Educatiegroep posten we iedere ochtend een ‘Dagelijkse Marktupdate’, waarin we je op de hoogte houden van de stand van zaken omtrent Bitcoin, posten we daytrade mogelijkheden en houden we je op de hoogte van de altcoinmarkt. Mocht je daar graag meer over willen weten, check vooral eventjes www.cryptocointalk.nl/educatiegroep.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, ik ben persoonlijk bullish en kijk dus op macrogebied omhoog. In het artikel staan hele duidelijke invalidatie criteria, dus deze criteria zijn voor mij doorslaggevend om te veranderen van bias óf natuurlijk in ‘up only mode’ te gaan, zoals men dat ook wel noemt.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!