21% van de amerikanen hebben crypto-activa gebruikt

Een recente peiling uitgevoerd door NBC News geeft aan dat één op de vijf Amerikanen cryptocurrencies heeft gebruikt door ofwel te investeren of digitale activa te verhandelen. De bevindingen suggereren dat crypto-activa populairder blijven worden, aangezien 21% van de 1.000 ondervraagde deelnemers heeft “gedobberd” in crypto-activa.

Onderzoek zegt dat 1 op de 5 Amerikanen crypto-activa heeft gebruikt in een of andere hoedanigheid


Digitale valuta’s hebben het afgelopen jaar een aanzienlijke groei doorgemaakt, aangezien de crypto-economie op het moment van schrijven momenteel wordt gewaardeerd op $2,2 biljoen. Volgens een NBC News-peiling heeft een op de vijf Amerikaanse inwoners op de een of andere manier cryptocurrencies gebruikt, en de populariteit onder mannen was aanzienlijk.

Mannelijke deelnemers hadden het grootste aandeel van alle ondervraagde demografische groepen, aangezien 50% van de mannen tussen 18 en 49 jaar zei dat ze ofwel hebben geïnvesteerd in of gehandeld in crypto-activa.


De ondervraagde deelnemers hadden verschillende meningen over cryptocurrencies en de industrie, en 56% van de ondervraagde personen verklaarde neutraal te zijn of niet zeker te zijn over hoe ze dachten over het ecosysteem van digitale valuta.

19% van de ondervraagde personen zag crypto-activa en de industrie in een positief licht, terwijl 25% crypto negatief beoordeelde. De peiling ondervroeg 1.000 volwassenen van 18 tot 22 maart en voegde een “foutmarge van plus-or-minus 3,1 procentpunten” toe.

Kwantificeren van het aantal Crypto-deelnemers


Er zijn in de loop der jaren veel peilingen geweest die hebben geprobeerd het aantal Amerikanen te kwantificeren dat heeft gehoord van crypto-activa of een fractie daarvan bezit. Bijvoorbeeld, meer dan vier jaar geleden hebben de Global Blockchain Business Council en Survey Monkey een enquête gehouden onder 5.761 Amerikaanse volwassenen.

Volgens de enquêtestatistieken was 21% van de deelnemers in 2018 “aan het overwegen om het aan hun portefeuilles toe te voegen” en 5% bezat digitale activa. Net als de NBC News-peiling, benadrukte de enquête van Survey Monkey in 2018 dat mannen de overgrote meerderheid vormden met 58%.

Medio februari van dit jaar legde een door Nordvpn gepubliceerde studie uit dat het bedrijf 1.000 respondenten ondervroeg en 68% van de Amerikanen zich bewust is van de risico’s die gepaard gaan met crypto-activa. Terwijl 32% van de ondervraagde personen onthulde dat ze zich niet bewust waren van enige risico’s, had 69% van alle Amerikaanse deelnemers “enig begrip van wat cryptocurrency is.”

Een andere enquête, gepubliceerd door cryptoliteracy.org eind november 2021, gaf aan dat het begrip van cryptocurrency-fundamenten in 2021 nog steeds laag was. Hoewel de enquête mensen uit een paar landen peilde, slaagde 96% van de Amerikanen er niet in om basiskennis over crypto te begrijpen.