CryptoCoinTalk: Bitcoin koers op weg naar $50.000?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De Bitcoin koers heeft een prachtige wekelijkse candleclose achter de rug en lijkt momenteel iets van een pullback te maken. Dit is ook niet erg, aangezien Bitcoin in korte tijd zo’n 40% is gestegen. Wat wel belangrijk is is waar de prijs op deze pullback gaat vasthouden. Daar gaan we vandaag dieper op in!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

Het macrobeeld ziet er prima uit. Er zijn nog altijd twee scenario’s mogelijk, die we tevens al maanden lang aanhalen.

  1. We gaan een macro higher high neerzetten volgens de marktstructuur theorie, aangezien we op macro vlak nog steeds higher highs en higher lows maken (zie blauwe markeringen). Dit idee heeft momenteel extra kracht gekregen doordat het ook lokaal bullish is gekanteld (zwarte markeringen).
  2. We hebben aan de bovenkant liquiditeit opgehaald, dus een beweging naar beneden om aan de onderkant liquiditeit op te halen is voor de hand liggend. Dat zou dus ook betekenen dat de huidige opleving slechts een sub beweging was van het grote plaatje. Deze thesis wordt geïnvalideerd bij een wekelijkse candle close boven de wekelijkse supply op $50.775.
Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek hebben we 3 bullishe scenario’s geschetst. Waarom geen bearish scenario? Omdat we lokaal bullish zijn op zowel de dag als de weekgrafiek en dus gaan we ervanuit dat de Bitcoin koers een higher low gaat neerzetten. De vraag is dan alleen waar dat gaat plaatsvinden. Kleine disclaimer: Garantie bestaat niet en dus moet je er te alle tijden voor zorgen dat je een plek van invalidatie hebt, zodat je je risico daar kan beperken. Een bullish thesis kan namelijk geïnvalideerd worden.

Het meest bullishe scenario is als we vanaf hier de push omhoog gaan maken. Als we vervolgens de supply invalideren op de $47.722 kunnen we ons op gaan maken voor een beweging richting de $50.000+. Er zijn ook nog twee lagere higher low scenario’s. Deze liggen op $42.201-$40.944 en $39.671-$37.790. Prijstechnisch gezien mag de prijs daar ook komen zonder het bullishe scenario te invalideren. Als je onder de laagste zone komt zal het waarschijnlijk snel heel lelijk gaan worden en mogen we voorzichtig gaan denken aan $28.800 scenario’s.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, houd het hoofd dus koel. Een terugtest maken mag altijd, zeker na zo’n sterke stijging. Vooralsnog ziet het er goed uit en zijn wij bullish op de Bitcoin koers!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!