Deze vier centrale banken zijn van plan om een digitale valuta (CBDC) te lanceren

De Bank of International Settlements (BIS) heeft in een rapport een nieuw project, genaamd BIS Project Dunbar, aangekondigd, waarin het aangaf dat het samen is gaan werken met vier financiële instellingen om digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC’s) te ontwikkelen. Het gaf aan dat zich zal concentreren op hoe een gedeeld platform met meerdere CBDC’s zou kunnen helpen om internationale betalingen “sneller en veiliger” te maken. Het zei het volgende:

“Project Dunbar onderzoekt hoe een gemeenschappelijk platform voor meerdere digitale valuta’s vanuit centrale banken (multi-CBDC’s) goedkopere, snellere en veiligere grensoverschrijdende betalingen mogelijk zou kunnen maken.

Het project is een samenwerking tussen de Bank for International Settlements (BIS) Innovation Hub Singapore Centre, de Reserve Bank of Australia, Bank Negara Malaysia, de Monetary Authority of Singapore en de South African Reserve Bank.”

De aankondiging besprak tevens drie belangrijke uitdagingen bij het opzetten van internationale transacties via een gemeenschappelijk forum. De grootste uitdaging betreft platformtoegang tot CBDC’s, zoals wie die toegang krijgt en waar. De tweede uitdaging betreft de vereenvoudiging van grensoverschrijdende betalingen in overeenstemming met de lokale regelgeving, die van land tot land verschilt. De derde uitdaging betreft het ontwikkelen van een eerlijk bestuurssysteem dat de nationale veiligheid van een individueel land respecteert en het delen van financiële informatie mogelijk maakt. Tevens gaf assistent-gouverneur van Bank Negara Malaysia, Fraziali Ismail, het volgende aan over het project:

“De succesvolle afronding van Project Dunbar heeft zinvolle inzichten opgeleverd over hoe een multi-CBDC-platform mogelijk complexe problemen in de grensoverschrijdende betalingsruimte kan oplossen. Het project is een bewijs van het belang van samenwerking tussen centrale banken bij het ondersteunen van de ontwikkeling van betalingsinfrastructuren van de volgende generatie. We zijn van plan deze inzichten door te voeren via andere proof-of-concept terwijl we onze CBDC-verkenningsreis voortzetten.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!