Reddit Bitcoin

Kenianen verliezen miljoenen dollars aan cryptoscam

De masterminds achter het vermeende cryptocurrency Ponzi scheme genaamd Bitstream Circle worden verondersteld meer dan $10 miljoen aan beleggersfondsen te hebben gestolen. De vermeende diefstal werd duidelijk op 13 maart 2022, toen sommige beleggers van het systeem problemen ondervonden met het maken van opnames.

Opnames geblokkeerd


Volgens berichten uit Kenia kunnen beleggers in Bitstream Circle, een vermeend crypto Ponzi scheme, nu geen geld meer opnemen na de ineenstorting van het scheme. De rapporten voegen eraan toe dat de meesterbreinen van de regeling er mogelijk vandoor zijn gegaan met de digitale activa van de beleggers, die meer dan $10 miljoen waard zijn.

Volgens een rapport was het vermeende Ponzi scheme in november 2021 in het V.K. geregistreerd als Bitstream Circle Limited, en staat de Chinees Quin Yang te boek als directeur. Het rapport voegt eraan toe dat het plan in minder dan vier maanden meer dan 11.000 leden uit zeven landen had verzameld. De meeste slachtoffers werden blijkbaar gelokt door de belofte van een dagelijks rendement van tussen de 5% en 8%, aldus het rapport.

Nieuwe berichten dat Kenianen mogelijk miljoenen hebben verloren aan nog een andere cryptocurrency-zwendel komen kort nadat een Keniaanse regeringsambtenaar had beweerd dat in het afgelopen begrotingsjaar 120 miljoen dollar was verloren aan soortgelijke zwendel. Terwijl veel van de beleggers Bitstream Circle nu als oplichterij zien, wezen de vroege beleggers van het platform deze beschuldigingen aanvankelijk van de hand.

Echter, zoals een rapport gepubliceerd door Kimani Capital op Linkedin uitlegt, begonnen veel beleggers in feite problemen te ondervinden bij het opnemen van fondsen op 13 maart 2022. Een bericht van de beheerder van het telegramkanaal van Bitstream Circle suggereerde aanvankelijk dat een netwerkupgrade de bron van het probleem was. Maar nadat de zogenaamde netwerkupgrade van vijf uur was voltooid, konden beleggers nog steeds hun geld niet opnemen.

De verleiding van grote, snelle winsten


Ondertussen, in een poging om de beweringen te staven dat oplichters mogelijk miljoenen hebben gestolen van nietsvermoedende beleggers, wijzen de auteurs van een rapport gepubliceerd door Kimani Capital op de meer dan 10 miljoen USDT stablecoins die werden ontvangen op een adres dat naar verluidt werd gecontroleerd door de oplichters.

Kenyans Lose Millions of Dollars to yet Another Cryptocurrency Scam

Op Twitter hebben gebruikers een screenshot gedeeld dat beweert een van de masterminds te tonen die de slachtoffers bespot. Andere gebruikers betreuren dat vooral jonge investeerders nog steeds gedupeerd worden door de belofte van zeer hoge rendementen in een zeer korte tijdspanne.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN