Bitcoin

Bitcoin krijgt hoogste weekly close sinds begin februari

Op hogere tijdframes ziet het er goed uit voor de Bitcoin prijsactie, met aandelen die vrijdag ook hoger noteerden.

Bitcoin (BTC) bleef op 20 maart dicht bij de bovenkant van zijn recente trading range terwijl de weekly close op weg leek om een multi-week high te kraken.

BTC/USD 1-uurs candle chart (Bitstamp). Bron: TradingView

Wekelijks slot zou 4-weeks hoogtepunt kunnen zetten

Gegevens van TradingView toonden BTC/USD zondag manoeuvrerend rond de bovenste $41.000 zone.

De late stijging van vrijdag had over het algemeen standgehouden, en zaterdag zag men een terugkeer naar $42.400 op Bitstamp, gelijk aan de high van begin maart.

De weekgrafiek leek nu op weg naar Bitcoins beste wekelijkse slot sinds begin februari.

BTC/USD 1-weekse candle chart (Bitstamp). Bron: TradingView

“Dit kan elk moment veranderen, maar eerlijk gezegd ziet de grafiek van de Bitcoin-prijs er momenteel beter uit dan het al een hele tijd heeft gedaan,” vatte analist Lyn Alden eind vorige week samen.

Eerdere opiniepeilingen hadden gewaarschuwd voor een echte verschuiving in de prijsactie van BTC, met de populaire handelaar Pentoshi die waarschuwde dat een potentiële opleving waarschijnlijk niet zou blijven duren en uiteindelijk de voorloper zou worden van nieuwe dieptepunten.

Collega Twitter analist Credible Crypto presenteerde ondertussen twee waarschijnlijke trajecten voor BTC/USD, gebaseerd op de dagelijkse vraag die de markt op een specifieke prijs houdt.

Eén optie omvatte een doorbraak van $42.500 gevolgd door $45.000, terwijl zijn bearish tegenhanger een bodemdoel leverde van $29.000-$32.000.

Op langere tijdframes was het vertrouwen echter voelbaar.

“Zolang de prijs boven de 34k blijft sluiten op het W3 timeframe, zal deze verborgen bullish div waarschijnlijk uitspelen en ons naar nieuwe ATH sturen,” voegde Credible Crypto zondag toe in een andere update.

Aandelen maken een last-minute opleving

In de aanloop naar een nieuwe macroweek lijken de markten al met al sterker te staan, ondanks de tegenwind waar vooral Europa en de Verenigde Staten mee te maken hebben.

Ondanks de aanhoudende oorlog tussen Rusland en Oekraïne herstelden de Europese aandelen vrijdag, iets wat marktcommentator Holger Zschaepitz omschreef als “totaal krankzinnig.”

“De Europese aandelen zijn nu volledig hersteld van de schok van de Russische invasie in Oekraïne,” merkte hij op. Daarna concludeerde hij met:

“De Stoxx 600 daalde met 10,6% van voor de invasie op 24 februari tot het dieptepunt op 7 maart. Het is nu precies terug waar het begon, na de grootste wekelijkse rally sinds Nov 2020.”


Mocht het onwaarschijnlijke optimisme aanhouden, dan zou Bitcoin kunnen profiteren omdat de correlatie met de prestaties van aandelen blijft bestaan.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN