Bitcoin

Bitcoin koers ziet er steeds beter uit

Bitcoin (BTC) begint er voorzichtig steeds positiever uit te zien. De prijzen begonnen deze week eindelijk iets te stijgen, en gistermiddag opnieuw. De vraag is echter of Bitcoin genoeg momentum heeft om eindelijk uit zijn huidige bereik te breken, daarnaast blijft de markt ook erg voorzichtig.

Bitcoin-prijs klimt naar het volgende weerstandsniveau


Bitcoin-prijs was eindelijk in staat om eerder deze week voorzichtig te stijgen van de $39.000-regio naar $41.000. Bitcoin heeft echter nog steeds wat moeite om hieraan vast te houden.

Gisteren leek de ondersteuning ook te kelderen in de buurt van $40.700, maar toen Bitcoin $40.400 bereikte, schoot de prijs omhoog. Vanaf daar steeg Bitcoin met 4,8% naar een hoogtepunt van $42.350.

Vervolgens kon Bitcoin ondersteuning vinden rond $41.700, waar het ‘s nachts bleef. Vanmorgen hield Bitcoin dat voorlopig vast, op $41.700 op Binance en €37.700 op Bitvavo.

De vele weerstandsniveaus van Bitcoin


Met deze stijging lijkt Bitcoin uit een symmetrisch driehoekspatroon te breken. Hoe dan ook, duwt de koers naar de top van het huidige trending kanaal. Niveaus rond de $40.000 lijken te veranderen in ondersteuning. Er is echter nog steeds een kans dat de prijs opnieuw wordt afgewezen, rond de $42.500 zoals de vorige keer, of rond de $44.500 zoals eerder deze maand.

Het 100-daags eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (SMA) ligt nu rond de $42.450 en het 100-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) ligt rond de $43.000. De EMA van 50 weken ligt ook rond de 43.000. Het is echter mogelijk dat Bitcoin boven de 50-weekse SMA rond $46.000 moet komen voordat we kunnen praten over een daadwerkelijke trendomkering. Als Bitcoin op de bovengenoemde niveaus wordt afgewezen, kunnen we de dieptepunten opnieuw testen en zal Bitcoin langer in dit bereik blijven consolideren.

Bitcoin-accumulatie gaat door


Ondertussen blijven on-chain data een zeer optimistisch beeld schetsen. Terwijl een groot deel van de investeerders nog aan de zijlijn staat, houdt ook een grote groep mensen hun BTC stevig vast en blijft zelfs accumuleren. Kortlopende houders die doorgaans als eerste verkopen in paniek, houden nu ook hun bitcoins vast. Het totale aanbod op exchanges blijft dalen, wat op een gegeven moment tot een aanbodschok kan leiden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN