Analist verwacht een nieuwe stijging voor de Bitcoin koers

De populaire crypto-analist Nicholas Merten heeft in een recente video op YouTube aangegeven dat hij denkt dat de omstandigheden binnenkort rijp kunnen zijn voor Bitcoin (BTC) om uit zijn stagnerende trend te breken. Hij gaf het volgende aan:

“De manier waarop Bitcoin en de bredere markt zich momenteel gedragen, heb ik vaker gezien dan het mogelijk is om te tellen. Zwakke handen hebben degenen die op korte termijn handelen en speculeren, die bang zijn voor Bitcoin, de kortetermijnhouders, weggespoeld.”

De gastheer van DataDash voegde eraan toe dat whales de neiging hebben om massale aankopen te doen die de markt een boost geven tijdens de rust die over het algemeen volgt op aanzienlijke prijsdalingen.

“De stilte en zijwaartse prijsactie is wat volgt nadat je grote correcties van meer dan 50% of meer in prijs hebt gehad. Je hebt een tijdje stilte, consolidatie. En dan heb je stap nummer drie: midden in de stilte, uit het niets komt iemand binnen en koopt groots op.”

Vanuit een macroperspectief denkt Merten dat verdere druk aan de verkoopzijde in het licht van dramatisch wereldwijd nieuws logisch zou zijn, maar hij voorspelt dat BTC relatief stabiel zal blijven. Hij zei hier het volgende over:

“Als er een mogelijkheid is voor Bitcoin om een ​​bearmarkt te betreden, dan is het nu het juiste moment. Wanneer er een wereldwijd geopolitiek conflict is tussen Rusland en Oekraïne, wanneer er sprake is van enorme inflatieproblemen, al deze macrofactoren. Bitcoin zou echt lager moeten gaan, althans volgens het verhaal, maar doet dit niet.”

De analist besloot tot slot de 1-jarige HODL wave-grafiek van BTC erbij te pakken, een metriek die Bitcoin bijhoudt die al meer dan een jaar inactief is. Hij merkte op basis van deze gegevens op dat de hoeveelheid opgeslagen Bitcoin over een jaar 63-64% is, het hoogste sinds augustus 2020 en januari 2016.

“Wil je weten wat er gebeurde elke keer dat we boven deze 60%-band kwamen? De prijs van Bitcoin, of het nu de capitulatiefase van een bearmarkt verliet en hoger steeg, of een correctie in het midden van de cyclus, het is wat de laatste twee rally’s dreef.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!