Amerikaanse Senator is bezig met nieuw crypto-wetsvoorstel om sancties af te dwingen

Democraat senator Elizabeth Warren uit Massachusetts heeft onlangs een verklaring uitgegeven waarin staat dat cryptocurrency-beurzen in Amerika en de rest van de wereld de sancties tegen Rusland moeten afdwingen. Om ervoor te zorgen dat dit gebeurt, stelt ze nu een wetsvoorstel op dat het volgens haar veel moeilijker zal maken voor landen of individuen om in de toekomst crypto te gebruiken om sancties te omzeilen.

Hoewel het wetsvoorstel nog niet is afgerond of geratificeerd, richt het document zich op leden van de elite van Moskou en hun vermeende mogelijkheden om crypto te gebruiken om specifieke voorschriften van de Verenigde Staten en hun bondgenoten te omzeilen. Bedrijven zouden – volgens de woordenstroom van het wetsvoorstel – moeten kiezen tussen zakendoen met de VS of met Rusland. Ze kunnen niet beide kiezen, en buitenlandse crypto-beurzen die niet gehoorzamen aan de Amerikaanse wetten zullen worden bestraft met secundaire sancties.

In een brief van vorige week schreven Warren en drie van haar congresleden aan minister van Financiën Janet Yellen, waarin ze haar vroegen naar de naleving vanuit de Office of Foreign Assets Control (OFAC) met betrekking tot de sancties tegen Rusland in de crypto-ruimte. In de brief stond het volgende:

“Sterke handhaving van de naleving van sancties in de cryptocurrency-industrie is van cruciaal belang, aangezien digitale activa, waarmee entiteiten het traditionele financiële systeem kunnen omzeilen, in toenemende mate kunnen worden gebruikt als een hulpmiddel voor het ontwijken van sancties.”

Joe Biden en zijn trawanten hebben al veel sancties opgelegd aan zowel Rusland als Wit-Rusland vanwege hun betrokkenheid bij een recente invasie van de Oost-Europese natie Oekraïne. Hoewel deze sancties van kracht zijn, hebben ze niet genoeg gedaan om de invasie af te schrikken, noch hebben ze verdere veldslagen en bloedvergieten voorkomen. Het door Warren opgestelde wetsvoorstel wordt beschouwd als een instrument dat mogelijk druk kan uitoefenen op ondernemingen die traag zijn om te voldoen aan de eisen, waardoor de sancties naar verluidt nog verder worden afgedwongen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!