Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers nadert ontknoping van prijsuitbraak

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

We kunnen wel stellen dat de afgelopen pak en beet 6 weken vrij turbulent waren voor de Bitcoin koers. Na twee en een halve maand lang sterk omlaag trenden lijkt de Bitcoin koers op z’n minst tijdelijk een bodem te hebben bereikt. Er is een grote consolidatiefase gevormd, waarbij zowel de bewegingen omhoog als omlaag zeer volatiel waren. Ongetwijfeld heeft dat ook te maken de inval van Rusland in Oekraïne, de grootschalige sancties die werden ingezet als antwoord op de inval, de instorting van verschillende valuta zoals de Russische Roebel, de nucleaire dreiging, de renteverhogingen, de inflatiecijfers, nog altijd de schade die de wereld oploopt als gevolg van corona(maatregelen) en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Kortom, er is chaos in de wereld en als er iets is wat beleggers haten is het chaos en onzekerheid. En zoals we altijd benoemen, het sentiment van de belegger wordt uitgedrukt in candlesticks op de grafiek. En zie hier het resultaat, een heuze Picasso! Om ook nog een extra vleugje kleur aan het verhaal te geven, gaan we vandaag wederom onze technische analyse loslaten op de Bitcoin koers. Lees snel verder!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

De mensen die ons al langer volgen weten dat we twee hoofdscenario’s hebben, ieder gebaseerd op een andere strategie.

Scenario 1: Range trading (en liquiditeit)

Volgens de range trade strategie zoekt de prijs na het ophalen van de liquiditeit aan de bovenkant (bovenkant range) meestal de liquiditeit aan de onderkant op (onderkant range). Volgens deze theorie zouden we dus een beweging kunnen verwachten richting de $28.850. Of we daar dan uiteindelijk gaan vasthouden moet nog blijken en is nu nog te vroeg om scenario’s op te gaan schetsen. First things first.

Scenario 2: Marktstructuur

Momenteel zijn we aan het consolideren op een plek dat mogelijk dé macro higher low kan gaan worden. Het allerbelangrijkste in dit verhaal (en ook precies de reden waarom wij nog altijd macro bullish zijn) is het feit dat we een macro higher high hebben neergezet. Volgens de marktstructuur theorie mag je dan ook uit gaan van een higher low en dat zou weleens in de huidige prijsregionen kunnen gaan gebeuren. Mocht de Bitcoin koers hier dus inderdaad de macro higher low neerzetten kunnen we daarna volgens de theorie uit gaan van een macro higher high (en in dit geval dus nieuwe all time highs). Dat zou ook serieus de deuren openen voor $100.000+. Maar ook hier geldt weer: Dit is nog ver weg! Stapje voor stapje en dus level voor level.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Twee belangrijke constateringen in het huidige dagelijkse plaatje voor de Bitcoin koers:

  1. Het level op de $44.500 is een key level. Bitcoin faalt voortdurend om daar overtuigend boven te sluiten, maar heeft het prijsgebied al wel erg vaak getest. Een dagelijkse candle close boven de $44.500 kan zorgen voor serieus momentum omhoog en kan een aanzuigende werking hebben tot fomo/breakout kopers. Persoonlijk verwacht ik dat de kans zeer reëel is dat we $50.000+ gaan zien als we dit weten te bewerkstelligen.
  2. Aan de onderkant houden we (vooralsnog) de higher lows vast. Dit is cruciaal en allesbepalend voor de korte termijn prijsactie. Als de bulls op korte termijn willen uitbreken is het van cruciaal belang dat de higher lows worden vastgehouden, zodat de koopdruk blijvend wordt opgebouwd omhoog. Hoe sterker we dit doen hoe groter de kans op een uitbraak omhoog. Houd er rekening mee dat als er eenmaal een higher low wordt verloren en daar op de daggrafiek dus onder wordt gesloten de koopdruk weg gaat vallen en we de lows op gaan zoeken ($34.322, $32.917 én mogelijk de $28.850.). Zoals gezegd, volgens de range trade theorie zou dat helemaal niet erg zijn. Maar dat zou op de korte en middentermijn dus wel meer pijn betekenen in de gehele cryptomarkt.
Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, er is werk aan de winkel voor de bulls als we op de korte termijn iets te juichen willen hebben. Voor nu zijn we aan het consolideren/rangen en gebeurt er niet zo gek veel. Als we lokale constructie verliezen (higher lows) kunnen we serieuze prijsactie omlaag gaan zien. Aan de andere kant kunnen we ook serieuze prijsactie omhoog gaan zien als we de $44.500 breken.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN