eToro

Generatie Z eerder geneigd cryptocurrencies te HODLen

De vraag die momenteel speelt is waarom Bitcoin niet verder gedaald is terwijl er wereldwijde onzekerheid is vanwege de Russische invasie in Oekraïne. Het valt voor een deel te verklaren in de acties van HODLers, jonge crypto-liefhebbende particuliere beleggers, die er voor de lange termijn in zitten. De generatie bevat grotendeels mensen tussen de 18 en 34 jaar oud, die in tegenstelling tot andere type beleggers, geen direct rendement zoeken voor hun investeringen. Over het algemeen zijn het echte fans van BTC die digitaal geld beschouwen als een hoofdbestanddeel van hun generatie. Sommige analisten denken dat de volatiliteit van de crypto-markt kan afnemen als deze trend doorzet. De verklaring hiervoor is dat crypto-investeerders helpen om een lange termijn bodem voor Bitcoin te bieden.

Geneigd om te investeren in crypto

Volgens een onderzoek gepubliceerd door eToro, het wereldwijde handelsplatform voor cryptocurrency, hebben gebruikers tussen de 18 en 34 jaar meer kans om te investeren in cryptocurrencies in vergelijking met anderen. Hiervan zou 66% van de hedendaagse jongvolwassenen hebben beweerd geïnvesteerd te hebben in BTC en andere cryptocurrencies. Ten opzicht van juli 2021, is dit een opmerkelijke stijging te noemen toen hetzelfde cijfer 46% was. Een van de belangrijkste bevindingen van het onderzoek was het feit dat een derde van alle crypto-investeerders verklaarde dat ze gokten op de langetermijnwaarde van cryptocurrencies als “een transformationele activaklasse”. Volgens Callie Cox, eToro U.S. beleggingsanalist, zijn deze mensen HODLers. Cox vertelde hierover het volgende:

“Mensen die in de technologie geloven, zullen minder snel verkopen wanneer de enge krantenkoppen de tape tegenkomen.”

De analist is van mening dat een groter aantal particuliere beleggers in feite van de gelegenheid gebruik zal maken om toekomstige aankopen te doen in het geval dat een cryptocurrency valt. Het onderzoek is op basis van 8.000 beleggers, waarvan de resultaten aansluiten bij de resultaten van andere onderzoeken. Onlangs ontdekte de crypto-exchange Currency.com dat 31% van de geregistreerde klanten mensen tussen de 23 en 30 jaar oud zijn, terwijl nog eens 20% tussen de 18 en 20 jaar oud is. Bij een andere exchange Busha werd ontdekt dat de gemiddelde leeftijdscategorie van handelaren tussen de 18 en 40 jaar oud is.

Meer mannelijke beleggers

Meme-tokens of meme-aandelen zijn een ander teken van hoe nieuwe generatie beleggers de markten hebben beïnvloed. Een voorbeeld hiervan is GameStop toen een grote groep kleine beleggers samenspande om de marktwaarde van de videogame-retailer op te blazen. Bovendien vond het eToro-onderzoek een opmerkelijk verschil tussen mannelijke en vrouwelijke beleggers. 19% van de beleggers waren vrouw, terwijl dit percentage voor de mannen gelijk was aan 38%. Dit is vergelijkbaar met de enquête van Robinhood waaruit bleek dat 41% van de vrouwelijke beleggers nog nooit in cryptocurrencies hadden geïnvesteerd. Aan de andere kant gaf 24% van de mannen nog nooit te hebben geïnvesteerd in cryptocurrencies.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN