CEO: Bitcoin klaar voor rally naar de $50.000

De leidende crypto-activa Bitcoin (BTC) zou in de nabije toekomst naar $50.000 kunnen stijgen, aldus Nigel Green, CEO van financieel adviesbureau deVere Group.

In een nieuwe blogpost van het bedrijf zei Green dat de top digitale asset door market cap $50.000 zou kunnen raken in maart als gevolg van escalerende geopolitieke spanningen en groeiende interesse van blue-chip beleggers:

“Vanuit het perspectief van vandaag, zie ik geen reden voor dit prijsmomentum om te vertragen. Ik denk dat we kunnen verwachten dat Bitcoin tegen het einde van de maand $50.000 zal raken. Om nu te zeggen of het de All time high die gezet is in November 2021 van $68000 gaat verbreken, is het nog te vroeg.”

Green legde uit dat BTC naar $50.000 zal stijgen als financiële instellingen hun activiteiten stoppen of uitstellen vanwege de aanhoudende Russisch-Oekraïense oorlog in Oost-Europa:

“De situatie tussen Oekraïne en Rusland heeft voor aanzienlijke financiële onrust gezorgd, waarbij individuen, bedrijven en zelfs overheidsinstanties – niet alleen in de regio, maar over de hele wereld – op zoek zijn naar alternatieven voor het traditionele systeem.

Met banken die sluiten, geldautomaten die zonder geld komen te zitten, waardoor de oorlog dreigt te worden betaald met persoonlijk spaargeld, het grote internationale betalingssysteem SWIFT dat zich bewapent, en meer, als een levensvatbaar, gedecentraliseerd, grenzeloos, fraudebestendig Argument van de Verenigde Naties voor een converteerbaar valutasysteem. “

De CEO zei ook dat institutionele beleggers die meer geld in ontluikende industrieën storten, ook een katalysator zullen zijn voor de opkomst van Bitcoin:

“Naarmate meer institutionele beleggers de industrie in handen krijgen, neemt de geloofwaardigheid toe, nemen de volumes toe en neemt de volatiliteit af – allemaal goed nieuws voor gewone beleggers.”

Kortom, volgens Nigel Green, zal de Bitcoin de $50.000 halen. Dit door de spanningen in Oost-Europa en doordat er steeds meer institutionele beleggers de industrie instappen.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld op $39.058, een stijging van 4,1% ten opzichte van zijn 7-daagse dieptepunt van $37.587.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!