Particuliere banken bieden hulp aan bij het ontwerpen van de digitale munt in Mexico

Particuliere banken in Mexico willen hun krachten bundelen met de centrale bank van het land bij de creatie van een nieuwe digitale munt. De voorzitter van de Mexicaanse bankenvereniging (ABM) heeft een ontmoeting gehad met de gouverneur van de Bank van Mexico om de hulp van de groep van particuliere banken aan te bieden bij de creatie van een nationale digitale munt in de toekomst.

Particuliere banken willen betrokken zijn bij potentiële CBDC


Leden van de Mexicaanse bankenvereniging hebben verklaard de centrale bank van het land te willen helpen bij het ontwerp en de uitgifte van een potentiële digitale munt voor de centrale bank (CBDC). De voorzitter van de vereniging, Daniel Becker, had een ontmoeting met de gouverneur van de Bank van Mexico, Victoria Rodríguez Ceja, om enkele belangrijke factoren te bespreken die verband houden met het toegankelijker maken van banken voor Mexicaanse burgers.

Over de ontmoeting verklaarde Becker het volgende:

“Als Banxico bepaalt dat het bankadvies kan helpen betere elementen of een cryptocurrency te bouwen, reken dan op ons en het beste bankadvies, zodat het iets is dat uitlokt en een efficiënter en robuuster financieel systeem heeft dat als gevolg daarvan meer Mexicanen bereikt.”

Becker verwelkomde ook de invoering van een digitale munt om de kosten van transacties te verlagen en een betere interoperabiliteit te bereiken met behulp van blockchain.

Mexico en crypto


Mexico is een van de landen met minder bankpenetratie in zijn gemeenschap, volgens verschillende rapporten. Velen geloven dat cryptocurrencies en de introductie ervan in het land de financiële inclusie zou kunnen verbeteren, maar de Bank van Mexico heeft geen directe verklaring afgelegd over de mogelijke uitgifte van zo’n nationale digitale munt.

Echter, de officiële rekening van het presidentschap van Mexico kondigde de creatie van een digitale versie van de peso al in januari aan. De instelling verklaarde toen dat de bank plannen had om deze munt uit te geven en noemde 2024 als streefdatum voor deze ontwikkeling om klaar te zijn. Dit is de reden waarom particuliere banken de Centrale Bank van Mexico benaderen om te worden opgenomen in de planningsfase van deze hypothetische aankomende digitale munt.

Dit zou Mexico in een groep landen plaatsen die momenteel plannen maken voor of al bezig zijn met de ontwikkeling van hun eigen digitale valuta, waaronder China en de Bahama’s. De Europese Unie studeert ook op de lancering van haar eigen digitale euro, waarbij de Europese Commissie van plan is om in maart raadplegingen te starten voor de munt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!